1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 ÇOCUK SORUMSUZLUK KURBANI!
3 ÇOCUK SORUMSUZLUK KURBANI!

3 ÇOCUK SORUMSUZLUK KURBANI!

3 çocuk sorumsuzluk kurbanı!

A+A-

Kısa sürede, bir çocuk traktör kazasında yaşamını yitirdi, bir çocuk traktör kazasında ayağını, diğer bir çocuğumuz ise ATV kazasında parmaklarını kaybetti

3 ÇOCUK KURBAN: KKTC’de Ağustos 2016-Mart 2017 tarihleri arasında 3 çocuk tedbirsizliğin kurbanı oldu. 1 çocuk kullandığı traktörü devirerek yaşamını yitirdi, 1’inin traktör kazasında ayağı bileğinden koptu. 1 çocuk, babasının kullandığı ATV motora ayağını kıstırdı, parmakları koptu

AŞIRI SÜRAT VE DİKKATSİZLİK: KKTC’de kazaların meydana geliş sebebine ilişkin polis raporlarında sürücü hatasına dikkat çekiliyor. Polis Genel Müdürlüğü’nün istatistiklerine göre, KKTC’de meydana gelen ölümlü trafik kazalarının büyük çoğunluğu “tedbirsizlik”, “dikkatsizlik” ve “aşırı sürat” sonucu yaşanıyor

AVCI: “TRAKTÖR VE ATV ARAZİ ARACIDIR”: Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı: Trafikte bilinç ve denetim arttırılmalıdır. ATV ne traktör yolcu taşıma araçları değildir. Tutunma sorunu olan bir kimse özellikle çocuklar traktöre ve ATV’lere kısa süreliğine dahi olsa bindirilmemelidir

Duygu ALAN

Ülke genelinde son yıllarda yaşanan traktör ve ATV kazaları dikkat çekici boyuta ulaştı.

KKTC’de trafik kazalarında yaşanan çocuk ölümleri kamuoyunun vicdanında derin yaralar açarken trafikte bilinçsizlik, tedbirsizlik, dikkatsizlik ve denetimsizliği yeniden gündeme getirdi.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, “Traktörler ve ATV’ler seyahat aracı değildir” diyerek yetişkinleri trafikte kendi can güvenlikleri ile birlikte çocukların da can güvenliğini sağlamaları konusunda ekstra özen göstermeleri konusunda uyardı.

Mehmet Avcı, trafikte denetimin arttırılması gerektiği konusunda devlet yetkililerine de bir kez daha çağrıda bulundu.

3 çocuk: 1’i öldü 2’si ağır yaralandı

KKTC’de Ağustos 2016-Mart 2017 tarihleri arasında 3 çocuk tedbirsizliğin kurbanı oldu. Henüz 14 yaşında olan bir çocuk kendi kullanımındaki traktörü devirdi, traktörün altında kalarak feci şekilde can verdi.

Geçtiğimiz hafta bir acı haber de Güzelyurt-Kalkanlı’dan geldi. Güzelyurt-Kalkanlı bölgesinde

Muharrem Kural’ın kullandığı traktörün çamurluk kısmında otururken dengesini kaybedip traktörün arkasına düşen 10 yaşındaki Erdem Hırka ağır yaralandı. Olay sırasında traktörün arkasında takılı olan çapa makinesi Erdem Hırka’nın sağ ayağını bileğinden kopardı.

Kaza’nın ardından 10 yaşındaki Erdem Hırka Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış oradan da ayağının yerine dikilmesi için Türk Hava Yolları yolcu uçağı ile İstanbul’a götürüldü.

Erdem Hırka’nın üzüntüsü hala taze iken bir kötü haber de Dipkarpaz’dan geldi. Dipkarpaz’da meydana gelen trafik kazasında iki buçuk yaşındaki Naz Dağ’ın 4 ayak parmağı koptu.

Yunus Dağ, yönetimindeki ATV araç ile kızı Naz Dağ ile seyrettiği sırada Naz Dağ’ın sağ ayağının ATV’nin zincirine sıkışması sonucu meydana geldi.

Naz Dağ, kaldırdığı Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavinin ardından ailesi tarafından Türkiye ye kaldırıldı.

47 can yitirdik

Öte yandan ülke genelinde geçtiğimiz yıl meydana gelen ölümlü trafik kazalarında 36 kişi yaşamını yitirdi. Yaşanan can kayıpları kamuoyunun vicdanında derin yara açtı, vatandaşı isyan noktasına taşıdı.

2017 yılının ilk üç ayı içerisinde ülke genelinde yine onlarca trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 11 kişi yaşamını kaybetti.

KKTC’de 1 Ocak 2016-31 Mart 2017 tarihleri arasında meydana gelen kazalarda toplamda 47 kişi yaşamını yitirdi.

Ülkede son yıllarda traktör ve ATV kazaları dikkat çekici boyuta ulaştı.

Avcı: Traktörler ve ATV’ler seyahat aracı değil

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, ülkede meydana gelen trafik kazalarında özellikle çocukların öldüğüne ve ağır yaralandığına dikkati çekti.

Avcı, trafikte dikkatsizlik, tedbirsizlik, bilinçsizlik ve denetimsizliğe vurgu yaparak şunları söyledi: “Bu ülkede trafik kazalarında özellikle çocukların öldüğü dikkat çekmektedir. Örneğin traktör kazaları… Traktörde yolcu bulundurulması doğru değil çünkü ne ATV ne traktör yolcu taşıma aracı değildir. Traktörde bir adet oturma yeri vardır. Tutunma sorunu olan bir kimse hele de bu bir çocuksa traktöre bindirilmemelidir. Fakat ilginçtir daha geçtiğimiz yıl 14 yaşında bir çocuğun traktörü sürerken devirdiği ve hayatını kaybettiği bilinmektedir. ATV’lerde de aynı olay söz konusudur. ATV’ler gezinme değil, arazi aracı olup meyilli topraklarda, ovalarda, dağlarda kullanılmak içindir. Dolayısıyla bunları da bir seyahat aracı olarak görmek doğru değildir. Özellikle çocukları ATV’lere bindirilmemelidir.”

Mehmet Avcı, sadece son bu 3 kaza bile dikkate alındığında Ulaştırma Bakanlığı’nın, Trafik Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu’nun ve Trafik Dairesi’nin asli görevinin bu konuda ivedi önlemleri almak olduğunu dile getirdi.

Avcı, “Traktöre ikinci bir insanın binmesinin yasaklandığı yapı uygulanmaması halinde ciddi cezaların getirileceği kamuoyuna duyurulması, bu konudaki köylerdeki denetim ve bilinçlendirmelerin arttırılması hızlıca yapılması gereklidir. Aksi takdirde bu ölümlü kazalar önlenemez. Birkaç evladımız daha ya hayatını ya da uzuvlarını kaybeder” diye konuştu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.