1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR!
3 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR!

3 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR!

Gönyeli zanlıları mahkemede...

A+A-

Erdoğan Öztürk, Erdoğan Karakaya, Ümit Alkaya ve Ahmet Uğur Gülseven aleyhine alınan 3 günlük tutukluluk süresinin dolması üzerine ek tutukluluk süresi talebi ile dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Evrim Kamalı

Gönyeli bölgesinde geçtiğimiz gün yapılan uyuşturucu operasyonlarında tutuklanan zanlılar Erdoğan Öztürk, Erdoğan Karakaya, Ümit Alkaya ve Ahmet Uğur Gülseven aleyhine alınan 3 günlük tutukluluk süresinin dolması üzerine ek tutukluluk süresi talebi ile dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde Görevli Polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç,  6 Temmuz tarihinde zanlı Erdoğan Öztürk’ün Gönyeli bölgesindeki evinde arama yaptıklarını 2 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile içerisinde uyuşturucu olan 14 adet sigara izmariti bulduklarını söyledi.

Sevinç, zanlı Öztürk’ün ifadesinde uyuşturucu maddeyi zanlı Erdoğan Karakaya’dan aldığını itiraf etmesi üzerine zanlı Karakaya’nın evine arama yapmak için gittiklerini, o esnada zanlının evde bulunan Ümit Alkaya’nın polisi görünce kaçmaya çalıştığını ve makul kuvvet kullanarak tutukladıklarını belirtti. Sevinç, Karakaya’nın evinde yaptıkları aramada ise iki boş uyuşturucu paketi ve 3 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu bulduklarını açıkladı. Zanlı Alkaya’nın uyuşturucu maddeyi zanlı Karakaya’dan aldığını itiraf ettiğini kaydeden Sevinç, zanlı Karakaya’nın ise uyuşturucu maddeyi 3 Temmuz tarihinde zanlı Ahmet Uğur Gülseven’den 150 TL karşılığında aldığını söylediğini belirtti.

Sevinç, ifade üzerine gözaltına alınan zanlı Gülseven’in ise uyuşturucu maddeyi aldığı şahsın ismini polis söylediğini ancak söz konusu şahsın henüz yakalanmadığını ifade etti. Polis memuru Sevinç zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek 3 gün daha soruşturma maksatlı tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın henüz daha tamamlanmadığını verilen şahadette görüldüğünü belirterek 3 gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.