1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 GÜN DENİZ ALTINDA YAŞAYACAK
3 GÜN DENİZ ALTINDA YAŞAYACAK

3 GÜN DENİZ ALTINDA YAŞAYACAK

Girne’de 3 gün deniz altında yaşayacak

A+A-

 

Guiness Rekorlar Kitabı’nda yer alan ilk Türk Cem Karabay, 17 Temmuz’da Girne’de denizin altında 3 gün geçirerek 51 saatlik dünya rekorunu 72 saate taşımak istiyor

Yenidüzen Gazetesi'nin haberine göre su altı sporlarında Guiness Rekorlar Kitabı’na giren ilk Türk sporcu Cem Karabay, 17 Temmuz’da Girne’de 3 gün denizin altında kalarak Dünya Rekoru’nu kırmak istiyor. Amerikalı Allen Serrod’un 51 saatlik denizin altında kalma rekorunu 72 saate çekmeyi planlayan Karabay, yeni rekoru Kuzey Kıbrıs’ta kırma amacında.

Daha önce 2 kez rekor kırdı

Daha önce 2009 yılında dünyanın sualtında en fazla kalan insanı unvanını İstanbul Beylükdüzü’nde bir alışveriş merkezinde kurulan akvaryum içinde 135 saat 2 dakika ve 19 saniye ile elde eden Karabay, bu rekoru ile Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi. Karabay 2011 yılında kendisine ait rekoru 57 saat geliştirdi.

Caddebostan Sahili’nde kurulan akvaryumun içerisinde 192 saat 19 dakika ve 19 saniye kalan Karabay, 8 gün boyunda su altında kalarak “Kainatta suyun altında en uzun süre yaşayan adam” unvanın aldı. Kontollü ortamlarda gerçekleştirilen bu rekorların ardından Karabay bu kez deniz suyu altında 3 gün kalarak yeni dünya rekorunu kırmayı hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.