1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 GÜNDE 3 YANGIN KAHRETTİ!
3 GÜNDE 3 YANGIN KAHRETTİ!

3 GÜNDE 3 YANGIN KAHRETTİ!

Cayır cayır yandılar!

A+A-

Kalkanlı piknik alanı yakınlarında ormanlık arazide çıkan Orman yangını 1500-2000 dönüm alanda etkili oldu. Yangın ekiplerin olağanüstü çalışması sonucu akşam saatlerinde söndürülerek soğutma çalışmalarına geçildi.

Kalkanlı piknik alanı yakınlarında ormanlık arazide dün saat 12.15 sıralarında yangın çıktı. Tepebaşı’ndan Kalkanlı’ya giderken sol taraftaki piknik alanının üst tarafında başlayan yangını söndürme çalışmalarına Orman Dairesi, Sivil Savunma Teşkilatı, Polis, İtfaiye, askeri birlikler, Güzelyurt Belediyesi’ne ait iş makineleri ve su tankerleri katıldı.

Vatandaşlar da seferber oldu

Bölge halkı da yangını söndürme çalışmalarına katılırken, kuvvetli esen rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediği belirtildi.

Üslerden helikopter Türkiye’den uçak geldi

Yangına İngiliz Üsleri’nden gelen iki yangın söndürme helikopteri müdahale ederken söndürme çalışmalarına  Türkiye’den de bir yangın söndürme uçağı ile bir helikopter de katıldı.

Kriz masası oluşturuldu

Bu arada yangınla ilgili Başbakanlık Müsteşarı Metin Beyoğlu başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç yangınla ilgili BRT’ye yaptığı açıklamada Kalkanlı bölgesinde çıkan yangının çok büyük bir alanı etkilediğini belirterek ilerleyen saatlerde daha büyük bir sıkıntı olmaması için tüm ekiplerin çalıştığını söyledi.

Alan müdahaleye müsait değil

Bölgenin çok sık bir orman alanı olmasından ve rüzgarın şiddetinden dolayı zaman zaman zor anlar yaşandığını kaydeden Direnç, yangın söndürme çalışmaları sırasında birkaç kişinin dumandan etkilendiğini, ancak durumlarının ciddi olmadığını kaydetti.

Vatandaşlara çağrı

Direnç, su tankeri, dozer ve kepçesi bulunan tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak ellerindeki imkanları seferber etmelerini istedi. Direnç, yangının çıkış nedeninin henüz tespit edilmediğini de söyledi. Yangının söndürülmesi için herkesin insan üstü bir gayret ile çalıştığını kaydeden Direnç, vatandaşların yangın alanına gitmesinin çok tehlikeli olduğunu belirterek duyarlı olmalarını istedi.
 

Orman yangının 1500-2000 dönüm alanda etkili oldu

 Gün boyu süren Orman yangının 1500-2000 dönüm alanda etkili olduğu belirtilirken, yangın sonucu doğadaki bir çok canlının yanında bölgede mandası bulunan vatandaşların hayvanları da  telef olduğu belirtildi.
TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, yangına karadan ve havadan müdahale edildiğini, yangını söndürmek için canla ve başla çalıştıklarını belirtti. Fırat, arazi şartları ve değişik yönlerden esen rüzgarın çalışmaları olumsuz etkilediğini, sık orman ağaçlarının da etkisiyle yangının geniş alana yayıldığını ifade etti. Fırat, yangının yerleşim birimlerine sıçrama ihtimali bulunmadığını, güney ucunu kontrol altına aldıklarını, orta kesimlerde de yer yer uçakların müdahale ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Orman Dairesi Müdürü Fırat’ı arayarak bilgi aldı

Bu arada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kalkanlı’daki yangın yerinde bulunan Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat’ı arayarak, durum hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Fırat, Cumhurbaşkanı’na, iki yangın söndürme helikopterinin ve Türkiye’den gelen bir yangın söndürme uçağının şu anda yangına etkin ve hızlı bir şekilde müdahale ettiği bilgisini verdi.

 

İskele Belediyesi su tankeri gönderdi

 

Öte yandan,  İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı arayarak yangın hakkında bilgi aldı. Sadıkoğlu görüşmenin ardından  İskele Belediyesi’ne ait su tankerini yangın söndürme faaliyetlerine katılmak amacıyla bölgeye gönderdi. 

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.