1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 İLÇEDE ETKİNLİK
3 İLÇEDE ETKİNLİK

3 İLÇEDE ETKİNLİK

Gazimağusa, Girne ve Başkent Lefkoşa’da...

A+A-

 

BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU 3 BELEDİYE VE KAMU-SEN İŞBİRLİĞİNDE 3 İLÇEDE ETKİNLİK DÜZENLENİYOR

LEFKOŞA’DA “1. UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ŞÖLENİ”; GAZİMAĞUSA’DA “UYUŞTURUCUYA KARŞI BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”, GİRNE’DE İSE   “KARANLIĞA ESİR OLMA AYDINLIĞA ŞİİR OL” ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, uyuşturucu sorununun geldiği noktada toplumsal farkındalığı en üst düzeye çıkarmak adına  “26 Haziran, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenliyor.

“Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak, Çatalköy Belediyesi ve Gancelli Sevgi Atelyesi ile birlikte, 12-14 Haziran tarihleri arasında etkinlik düzenleyen Komisyon, bugün ve yarın ise üç ilçede etkinlik gerçekleştirecek.

Etkinlikler, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Lefkoşa Türk Belediyesi,  Gazimağusa Belediyesi,  Girne Belediyesi, Kamu-Sen ve Gancelli Sevgi Atölyesi işbirliğinde ve bazı sivil toplum örgütlerinin katılımı ile yapılacak.

GAZİMAĞUSA’DAKİ ETKİNLİK

Gazimağusa’daki etkinlik, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Gazimağusa Belediyesi ve Kamu-Sen’in işbirliğinde bugün, “Uyuşturucuya Karşı Birlikte Yürüyoruz” sloganı ile gerçekleştirilecek.

Etkinlik çerçevesinde Gazimağusa Belediyesi’nin öncülüğünde sivil toplum örgütleri ve halkın katılımı ile saat 17.30’da Gazimağusa Özgürlük Anıtı’ndan Namık Kemal Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirilecek.

Etkinlik, Namık Kemal Meydanı’nda yapılacak konuşmaların ardından, ülke sanatçılarından Soyhan Bilgeer’in konseri saat 19.30’da başlayacak.

GİRNE’DEKİ ETKİNLİK

Bu akşam Girne’de de, Girne Belediyesi, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Kamu-Sen’in işbirliğinde ise sanatçıların ve halkın katılımı ile etkinlik düzenlenecek.

Girne Belediyesi’nin organizasyonunda, “Karanlığa Esir Olma Aydınlığa Şiir Ol..” sloganı ile Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda  düzenlenecek etkinlik, saat 20.00’de mumların yakılması ile başlayacak.

Konuşmaların ardından şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirilecek. Etkinlik  tüm şair ve müzik sanatçılarına açık olacak.

LEFKOŞA’DAKİ ETKİNLİK

Başkent Lefkoşa’da, Lefkoşa Türk Belediyesi, Kamu-Sen ve Gancelli Sevgi Atölyesi ve destek verecek olan örgütlerle yarın “1. Uyuşturucu ile Mücadele Şöleni” gerçekleştirecek.

Tüm halka ve duyarlı olan herkese açık olacak etkinlik saat 18.00’de Girne Kapısı’ndan Kortej Yürüyüşü ile başlayacak.  Yürüyüş Saçaklı Ev’e kadar devam edecek.

Burada Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Uyuşturcu Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği (USAM), Kıbrıs Yeşilay, Kuzey Kıbrıs Telsim, Oral Fotoğrafcılık, Erpa Trading, işbirliğinde “farkındalığı artırmak ve sanat yoluyla görsel bağlamda etkili olacak şekilde, hayatın güzel yönlerini ön plana çıkarmak” amacıyla   “Uyuşturucuya Değil Yaşamın Güzelliklerine Sarılalım” sloganı ile düzenlenen fotoğraf  sergisinin açılışı da yapılacak.

Sergi, 3 Temmuz’a kadar açık kalacak.

LTB İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Sergi açılışının ardından Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında İşbirliği Protokolü imzalanacak.

Protokole, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ile Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı imza koyacak.

SELİMİYE MEYDANI’NDA ŞÖLEN

Protokolün imzalanmasının ardından “1. Uyuşturucu ile Mücadele Şöleni”nin gerçekleştirileceği Selimiye Meydanı’na geçilecek.
Yapılacak konuşmaların ardından Şölene katkı koyan kurum ve kişilere plaket ve teşekkür belgelerinin takdimi yapılacak. 

LTB Orkestrası’nın konser vereceği alanda, Andaç Tiyatrosu ekipleri İllüzyon; Yüz Boyama; Palyaço; Stend Up; Karagöz-Hacivat gösterileri; Stüdyo 21 dansçılarının gösterisi; Konuşan Eller, İşaret Dili İle Şarkı Performansı, FOGEM Engelsiz Dansı  yer alacak. Şölen’de, Gancelli Sevgi Atölyesi ile işbirliği halinde  çamurdan yapılacak seramiklerle “Sevgi Ağacı” oluşturulacak.

KAMU-SEN’DEN DESTEK

Öte yandan Kamu-Sen, yaptığı açıklamada, etkinliklere işbirliğiyle destek olduğunu belirterek, halkı ve üyelerini etkinliklere katılmaya davet etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.