1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 'K' ADASI...
3 'K' ADASI...

3 'K' ADASI...

Kumar, Kara Para ve Kadın Pazarlama....

A+A-

 

KKTC’yi Eğitim Adası yapacağız diyerek yola çıkan siyasi erk, eğitim adasını ‘3 K’ adası yaparak Kumar, Kara Para ve Kadın Pazarlama adası yapma başarısına imza attı.

ÜNİVERSİTE KURMA ENFİLASYONU VAR

Eğitim Adası sloganı ile çıkılan yolda gelişi güzel verilen Üniversite Kurma izinleri de sıkıntı yaratma ve Üniversitelerin üzerine gölge düşmesine neden oluyor.

British University of Nicosia’ya kayıt yapan ve hazırlık sınıfında okuyan bazı öğrenciler, yanlış ve hatalı uygulama ile açıkta kaldıklarını öne sürerek üniversite yetkililerinin kendilerini zor durumda bıraktığını öne sürdü.

SINAV İLE ALINACAKLARINA SINAVSIZ ALINDILAR

British University of Nicosia’da öğrenim gören bir öğrenci yaptığı açıklamada, KKTC’de bize önerilen British University of Nicosia’ya üniversitesine kayıt yaptırdım. KKTC vatandaşlarının sınavsız üniversitelerine bildiğim için biz Türkiye Cumhuriyet vatandaşlarının da sınavsız olarak okula kaydımızın yapılmasını normal karşıladım. YÖK’ün KKTC vatandaşları dışında kalan öğrencilerin sınavsız üniversitelere giremeyecekleri şartını bilmediğimden okula kaydımı yaptırdım dedi.

HAZIRLIK SINIFINDAN SONRA DIŞARIDA KALDILAR

Ani kaynak açıklamasına devamla 2014 – 2015 ders yılını 25 kadar TC uyruklu arkadaşım ile hazırlık sınıfını okuyarak geçirdim. Hazırlık bitince bize sınava gireceksiniz dediler. Neden biz üniversitede okuyoruz deyince siz sınava girin 140 alın görelim dediler. Sınava girdik 140 aldık ama bize biz yanlış söyledik 180 almanız gerekirdi dediler. Araştırdığımız zaman üniversiteye kayıt için sınavın şart olduğunu öğrendik ifadesinde bulundu.

İNSANLARA YALAN SÖYLEYEN ÜNİVERSİTE YÖNETİCİSİ OLUR MU?

Bu durumda bizim kaydımız olmadı. YÖK tanımayacağı için biz şu anda bir yılımızı boşuna dışarıda geçireceğiz diyen ayni kaynak, ailelerimiz de buraya geldi. Bu düpedüz insan kandırmadır. Burası nasıl bir üniversitedir ki, insanlara yalan söyleyerek kayıt yaptırıp ortada bırakıyorlar dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum