1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 KİŞİ ALEYHİNE 3 GÜN TUTUKLULUK
3 KİŞİ ALEYHİNE 3 GÜN TUTUKLULUK

3 KİŞİ ALEYHİNE 3 GÜN TUTUKLULUK

3 kişi aleyhine 3 gün tutukluluk

A+A-

Narkotik polisi, Gazimağusa'daki bir evde yaptığı aramada 2'si yabancı üç kişiyi uyuşturucudan yakaladı, toplam 10 gram 150 miligram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan maddeye el koydu  
 
BAĞLANTILARI VAR... Ceplerinden uyuşturucu çıkan Shedi Nancwat Wuyeep, evinde uyuşturucu bulunan Alisa Trubachyova ve uyuşturucuyu veren Mustafa Güvenateş aynı evde yakalandı. Üç zanlı aleyhine de üç gün tutukluluk emri alındı.

Sedef BOŞNAK

Narkotik polisinin Gazimağusa'daki bir evde yaptığı aramada, uyuşturucu suçundan 2'si yabancı üç kişi tutuklandı.

Ceplerinden uyuşturucu çıkan Shedi Nancwat Wuyeep, evinde uyuşturucu bulunan Alisa Trubachyova ve uyuşturucuyu veren Mustafa Güvenateş aynı evde yakalandı. Üç zanlı aleyhine de üç gün tutukluluk emri alındı.

Polis, meseleyle ilgili, toplam 10 gram 150 miligram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan maddeye el koydu. Emare alınan maddeler, incelenmek için ilgili laboratuara gönderilecek.

Dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ayşe Kaymak, meselenin tahkikat memurluğunu üstlenen PGM’ye bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Kavaz'ı, yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis Mustafa Kavaz, Gazimağusa'da aldığı bir bilgi ışığında, Shedi Nancwat Wuyeep ve Alisa Trubachyova'nın kaldığı evde arama yaptığını anlattı.

Mustafa Kavaz, evden çıkarken tespit ettiği Shedi Nancwat Wuyeep'in üzerinde yaptığı aramada, giydiği şortun sağ cebinde, sigara paketi içerisinde, iki beyaz kağıda sarılı, 4 gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inandığı maddeyi tespit ettiğini söyledi.

Shedi Nancwat Wuyeep'in sağ cebinde ise yine beyaz kağıda sarılı bir gram ağırlığında, uyuşturucu olduğuna inandığı maddeyi bulup emare aldığını anlatan Kavaz, ev içerisinde bulunan Alisa Trubachyova'nın üzerinde ise 4 gram ağırlığındaki maddeye el koyduğunu dile getirdi.

Evdeki masa üzerinde iki farklı yerde toplam 150 miligram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri de bulduklarını aktaran tanık polis, yapılan soruşturmada, konu eve geldiklerini görerek tuvalete giren ve sık sık uyuşturucu suçundan yakalanan Mustafa Güvenateş'ten alındığının tespit edildiğini anlattı.

Tuvalette yaptığı aramada da bir gram uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi ele geçirdiğini kaydeden tanık polis, Shedi Nancwat Wuyeep ve Mustafa Güvenateş'in birer gönüllü ifade verdiklerini ve bu ifadeleri teyit ve tekzip edeceğini söyledi.

Mustafa Kavaz, yeni başlayan tahkikatını tamamlayabilmek için mahkemeden zanlılar aleyhine 3'er gün tutukluluk talep etti.

Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların ilk nazarda meseleye bağlantısı olduğu yönünde bulgu yaptı ve meseleyle ilgili tahkikatın sürdürülebilmesi için zanlıların üç gün süreyle poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.