1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 KOMİTENİN BAŞKAN VE YARDIMCILARI BELİRLENDİ
3 KOMİTENİN BAŞKAN VE YARDIMCILARI BELİRLENDİ

3 KOMİTENİN BAŞKAN VE YARDIMCILARI BELİRLENDİ

Genel seçimlerle yeniden şekillenen Cumhuriyet Meclisi’nde, Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi ile İdari ve Sosyal İşler Komitesi toplanarak başkan ve başkan yardımcılarını belirledi.

A+A-

EKONOMİ MALİYE BÜTÇE VE PLAN KOMİTESİ BAŞKANI BİRİKİM ÖZGÜR YARDIMCISI ERSİN TATAR

HUKUK VE SİYASİ İŞLER KOMİTESİ BAŞKANI TUFAN ERHÜRMAN YARDIMCISI ALİ PİLLİ

İDARİ VE SOSYAL İŞLER KOMİTESİ BAŞKANI ÖZDEMİR BEROVA, YARDIMCISI DURSUN OĞUZ

Genel seçimlerle yeniden şekillenen Cumhuriyet Meclisi’nde, Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi ile İdari ve Sosyal İşler Komitesi toplanarak başkan ve başkan yardımcılarını belirledi.

Cumhuriyet Meclisi’nde Meclis Başkanı Sibel Siber’in de katılımıyla saat 09,30’da bir araya gelen komite üyeleri, genel kurul öncesinde başkan ve yardımcılarını seçti.

Buna göre, CTP/BG milletvekilleri Armağan Candan, Ömer S. Kalyoncu ve Birikim Özgür; UBP milletvekilleri Ersin Tatar ve Kutlu Evren; DP/UG milletvekilleri Hakan Dinçyürek ve Hasan Taçoy’dan oluşan Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesinin Başkanlığına Birikim Özgür Yardımcılığına Ersin Tatar getirildi.

CTP/BG milletvekilleri Ferdi S. Soyer, Tufan Erhürman ve Fazilet Özdenefe Kürşat; UBP milletvekilleri İzlem Gürçağ ve Ali Pilli; DP/UG milletvekilleri Hüseyin A. Alanlı ve Fikri Ataoğlu’ndan oluşan Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’nde ise, Tufan Erhürman Başkan, Ali Pilli Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

Son olarak, CTP/BG milletvekilleri Doğuş Derya, Hüseyin Erçal ve Erkut Şahali; UBP milletvekilleri Dursun Oğuz ve Hamza Ersan Saner; DP/UG milletvekilleri Özdemir Berova ve Menteş Gündüz’den oluşan İdari ve Sosyal İşler Komitesi’nde ise Başkan Özdemir Berova, Yardımcısı Dursun Oğuz olarak belirlendi.

Meclis'in daimi komitelerindenm Dİlekçe Komitesi ise bugün toplanamadı.

SİBER

Komite Başkan ve Yardımcılarının belirlenmesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Meclis Başkanı Sibel Siber, diğer komitelerin de başkan ve yardımcılarını en kısa sürede belirleyerek halkın beklediği çağdaş yasaları geçirmeye başlayacaklarını söyledi.

Halkın geçirilecek bu çağdaş yasalarla daha kaliteli bir yaşama kavuşacaklarını ifade eden Siber, hep birlikte büyük bir istek ve hevesle çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.