1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3. MEHMETÇİK EKO GÜN YAPILDI
3. MEHMETÇİK EKO GÜN YAPILDI

3. MEHMETÇİK EKO GÜN YAPILDI

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Mehmetçik Şubesi tarafından organize edilen geleneksel 3. Eko Gün yapıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Mehmetçik Şubesi tarafından organize edilen geleneksel 3. Eko Gün yapıldı.

“Bölgenin yöresel el sanatları ve kültürünü yaşamak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak” amacıyla Mehmetçik Belediye Parkı’nda düzenlenen 3. Eko Gün’e Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk Halkı’nın Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün eşi, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Başkanı Süheyla Küçük, ve bazı bölge belediye başkanları da katıldı.

Etkinlikte kurulan stantlarda Kıbrıs ve yöresel yemek kültürüne ait ekmek, çörek, zeytinli, hellimli, börek, katmer, dilihti, pilavuna, şinobitta, bulgur köftesi, el makarnası sucuk, zivaniya, şarap, zeytinyağı, pekmez ve asma yaprağı gibi yiyeceklerin satışı yapıldı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu etkinliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kadınlar Birliği Mehmetçik Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe katılmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Etkinliğin, ev hanımlarının mutfak marifet ve hünerlerini sergileme açısından önemli olduğunu kaydeden Eroğlu, üzüm festivalleri ile bilinen Mehmetçik beldesinin şimdi de Eko Gün etkinlikleri ile duyulmaya başlandığını söyledi. Eroğlu, etkinliğe katkı koyan tüm kadınları kutladı.

Konuşmasında Kıbrıs konusunda yürütülen müzakerelere de değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, müzakere sürecinde her zaman Kıbrıs Türk tarafının taviz vermesi beklentisi bulunduğunu, ancak karşılarında taviz vermeyi düşünmeyen bir taraf bulunduğunu vurguladı.

Müzakerelerde el-ver sürecine girileceğini, ancak sadece almayı düşünen bir tarafla müzakere etmenin mümkün olmadığını belirten Eroğlu, “Karşı tarafta samimiyet ve istek göremiyorum” dedi.

Kıbrıs Rum kesiminin müzakerelerin ileriki safhalarında tavır değişikliği içerisine girmesini beklediğini kaydeden Eroğlu, Kıbrıs Rum kesiminin de taviz vermeye yanaşması gerektiğini söyledi.

“MÜZAKERELER KİLİTLENEBİLİR”

Kıbrıs Rum kesiminin müzakerelerde 1974 sonrasını da dikkate alması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Rum tarafının geçen 40 yılı yok saymaya kalkışması halinde müzakerelerin kilitlenebileceğini söyledi.

Geçen 40 yılın önemine atıfta bulunan Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının adanın kuzeyini yeniden vatan yaptığını, yerleştiğini ve kökleştiğini, tüm dünyanın bunu görmesi gerektiğini kaydetti.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de yaptığı konuşmada, festivallerin ülkeye gelen turistler tarafından da ziyaret edilmesini sağlamak ve dünyaya tanıtılması için çalışılması gerektiğini söyledi.

Siber, çalışmalarından dolayı Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Mehmetçik Şubesi yetkililerini tebrik etti.

ÖNCEL

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Mehmetçik Şubesi Başkanı Gülşen Öncel de açılıştaki konuşmasında, amaçlarının; Kıbrıs Türk kültürünün yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması ve ev kadınlarının evlerinde ürettikleri ürünleri satmalarına olanak yaratmak olduğunu kaydetti.

ADALIER

Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazıt Adalıer ise, başarılı çalışmalarından dolayı Kadınlar Birliği Mehmetçik Şubesi mensuplarını ve etkinliğe katkı koyanları tebrik ederek, birlik beraberliğin önemini vurguladı.

Etkinliğin açılışında Eroğlu ve Siber’e etkinliğin anısına Lefkara işi hediye edildi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Eroğlu açılış töreninin ardından Mehmetçik’teki Karpaz Kültür ve Etnografya Evi’ni ziyaret etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.