1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 MİLYON STERLİN GERÇEK ANLAMDA SOKAKTA!
3 MİLYON STERLİN GERÇEK ANLAMDA SOKAKTA!

3 MİLYON STERLİN GERÇEK ANLAMDA SOKAKTA!

Vatandaşın cebinde para yok..

A+A-

İki bin civarında ikinci el araç alıcı bekliyor, dövizdeki artış ve yüksek vergiler nedeniyle vatandaşlar ilgi göstermiyor

Vergi, fon ve diğer masraflardan yakınan ikinci el araç satıcıları, son zamanlarda dövizdeki artış nedeniyle işlerin tamamen durmasından yakınıyor. Ülke genelinde 2 binden fazla ikinci el aracın bulunduğunu belirten galericiler, piyasa değerinin yaklaşık 3 milyon sterlini bulduğunu belirtirken “gözümüzün önünde büyük bir servet var ama biz bunu kullanamıyoruz” diyor.

İkinci El Motorlu Araç Satıcıları Birliği Başkanı Fırat Serhat,

kayıtlı 2 bin civarındaki ikinci el motorlu araçların yaklaşık 700 tanesinin gümrüğünün ödendiğini belirtirken, araçların 500-600 adetinin lüks sınıfında, geriye kalanların ise çift kabin ve ekonomik salon olduğunu kaydetti.

Döviz en büyük sorun

Ekonomik koşullardan dolayı araçların satılamadığını dile getiren Fırat Serhat, “En büyük sorunlardan biri döviz kurlarının artışı ve istikrarsızlığıdır. Türk Lirası’nın giderek değer kaybetmesi sektörü zor durumda bırakan en büyük etkenler biri” dedi.

İkinci el araç sektörün zor durumda olduğunu belirten Serhat, ikinci el araçlarda satılamayan bir çok araç olduğunu, 2008 yılında dönemim hükümetinin geçirdiği bir yasal düzenlemeyle birlikte sektörün sıkıntılı bir sürece girdiğini söyledi.

İkinci el otomobil satan galericiler de, yapılan zamlar nedeniyle batma noktasına geldiklerini belirtirken, hükümetin fonlarla ilgili yeni bir düzenleme yapmasını istiyor. 

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.