1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 MİLYON TL KONUSUNDA SICAK GELİŞMELER!
3 MİLYON TL KONUSUNDA SICAK GELİŞMELER!

3 MİLYON TL KONUSUNDA SICAK GELİŞMELER!

2 milyon 229 bin 500 TL’sine henüz ulaşamadı ancak...

A+A-

Aramalar durdu

Mevlevi-Güzelyurt anayolunda meydana gelen silahlı soygunda polis, kayıp olan 3 milyon TL’nin 2 milyon 229 bin 500 TL’sine henüz ulaşamadı, ancak iddiaya göre arama çalışmalarına ara verildi

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’yi taşıyan kiralık aracın soyulmasının ardından ele geçirilen 770 bin 500 TL’nin ardından yeni bir gelişme yaşanmadı.
24 Temmuz tarihinde meydana gelen silahlı soygunun ardından polis olayla bağlantılı iddiasıyla farklı tarihlerde Bilay Çetereisi, Abzer Fırat, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş’i gözaltına aldı.

Gözaltına alınıp sorgulanan zanlı Abzer Fırat delil yetersizliğinden serbest bırakılırken, 3 kişi hakkında polisin başlatmış olduğu soruşturma devam ediyor.

Soygun olayı ile bağlantılı olduğu ve yurt dışına kaçtıkları polis tarafından duyurulan Polis Müfettiş Muavini Mustafa Çetereisi ve Rifat Fırat ise henüz bulunamadı. 

Bu arada, soygun anında kullanılan silahın, polis Mustafa Çetereisi’ne ait olmaması da kafaları karıştırdı. Çetereisi’nin suçlu olduğunu gösteren kesin kanıtın ne olduğu henüz kamuoyu tarafından bilinmiyor.

Sanıkların avukatı Menteş Aziz’in savunması ve savunma metodu, kamuoyu önünde polis teşkilatını zor durumda bıraktı.

Menteş, “polisin de olayda organize bir şekilde var olduğu” imasında bulunması ve kamuoyuna kesin delillerin sunulamaması, Polis Genel Müdürlüğü’nü kamuoyu önünde zor durumda bıraktı.

Polisin de “kesin başarı” var gibi ödüllendirilmesi ve bunu kamuoyu ile paylaşması, sosyal medyada, “görevini tam yapmayanların ödüllendirilmesi” şeklinde tartışılmaya başlandı.

Polis kayıp paranın adada olduğunu iddia etmişti

Soygun olayı ile ilgili soruşturmayı yürüten Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan Müfettiş Numan Örü, 8 Ağustos tarihinde mahkemede vermiş olduğu ifadesinde henüz ulaşamadıkları 2 milyon 229 bin 500 TL’nin KKTC’de olduğunu iddia etmişti.
Polis Genel Müdürlülüğü’ne bağlı soygun olayı ile ilgili görevlendirilen polis ekipleri 5 Ağustos tarihinde eski Akdeniz yolu ve Güneşköy’de yapmış olduğu operasyonlarda çalınan 3 milyon TL’nin 770 bin 500 TL’sine ulaşmıştı.  

Polis operasyonlarına ara verdi  
Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, polisin kalan paranın bulunması yönünde başlatmış olduğu operasyonlarına ara verildi.

24 Temmuz tarihinde meydana gelen soygunun ardından 3 milyon TL’nin 770 bin 500 TL’si soygundan 12 gün sonra bulunmuştu.

Mustafa ve Rifat henüz bulunamadı
Güzelyurt polisi soygun olayı ile bağlantısı olduğu tespit edilen ancak yurt dışına kaçan Polis Müfettiş Muavini Mustafa Çetereisi ve Rifat Fırat’ın, KKTC’ye getirilmesi için girişimlerde bulunduğunu duyurmuştu.

Rifat Fırat’ın Türkiye Adıyaman’da Mustafa Çetereisi’nin ise İngiltere’de olduğu iddia edilmesine rağmen, iade işlemleri henüz gerçekleştirilmedi. 

Takdir belgesi aldılar
Kooperatif Merkez Bankası’nın soyulmasının ardından Güzelyurt bölgesinde paranın ve soyguncuların bulunması için günlerdir arama çalışmalarına katılan polisler dün Polis Genel Müdürlüğü’nde takdir aldı.

24 Temmuz tarihinden bu yana bölgede operasyonlara katılan Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat, Güzelyurt Adli Şube, PGM Adli Polisi, Polis Genel Müdürü Pervin Gürler ve 2. Yarımcısı Süleyman Manavoğlu tarafından takdir belgesine laik görüldü.

Polis içerisinde huzursuzluğa yol açan, “Bazı kesimler ödüllendirilmedi” tartışmalarının ardından, dün çalışmaya katılan ve ödül kapsamı dışında kalan polislere de ödül verildiği öğrenildi.

3 zanlı cuma günü yeniden mahkemeye çıkarılacak
Mevlevi-Güzelyurt anayolunda 24 Temmuz tarihinde meydana gelen silahlı soygunun ardından 30 Temmuz tarihinde şüpheli olarak gözaltına alınan Bilay Çetereisi ve yine soygunla bağlantılı olduğu şüphesiyle 5 Ağustos tarihinde gözaltına alınan Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş 15 Ağustos Cuma günü yeniden Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarılacak.

 

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.