1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 MİLYON TL'LİK SOYGUN OLAYINDA ÖNEMLİ EMARELER BULUNDU!
3 MİLYON TL'LİK SOYGUN OLAYINDA ÖNEMLİ EMARELER BULUNDU!

3 MİLYON TL'LİK SOYGUN OLAYINDA ÖNEMLİ EMARELER BULUNDU!

İlk Tanık, Foto Parmak İzi Uzmanı!

A+A-

3 milyon TL’lik soygun davasında ilk tanık olan parmak izi ve olay yeri inceleme uzmanı polis çavuşu Yusuf Aktunçlar, konuştu ve sanığın ailesine ait su deposunda önemli emareler bulunduğunu söyledi

'Askeri kamuflaj, yanık tişört ve bez parçaları bulundu'

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun olayı ile ilgili Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanık B.Ç, ile ilgili duruşmalar başladı. Sanık B.Ç önceki gün soygun suçuyla ilgili olarak aleyhine getirilen 13 davayı kabul etmemiş, duruşma yapılmasına karar verilmişti.

Dünkü oturumda İddia Makamı davayla ilgili olarak dün ilk tanığını mahkemeye dinletti. Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli parmak izi ve olay yeri inceleme uzmanı polis çavuşu Yusuf Aktunçlar, olayla ilgili olarak 45 farklı emareyi mahkemeye sundu.

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görülen oturumda, sanık B.Ç,  iddia makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar hazır bulunurken, sanık B.Ç’yi Avukat Menteş Aziz temsil etti.

İlk tanık emareleri sundu

Davanın ilk tanığı olan Polis Çavuşu Yusuf Aktunçlar, 24 Temmuz 2014 tarihinden başlayarak meseleyle ilgili tüm fotoğrafladığı yerlerin fotoğraf albümünü mahkemeye ibraz ederek, daha sonra fotoğraf albümünde yer alan 45 farklı emareyi iddia makamının isteği doğrultusunda mahkemeye emare olarak sundu.

Aktunçlar, olayda kullanılan araçlar ve paranın bulunduğu yerle ilgili foto albümünü mahkemeye sunarak, kiralık araçta 14 farklı parmak izi bulunduğunu buna bağlı olarak 6 adet siyah filmi zapt ettiğini söyledi. Kiralık araç içerisinde pet şişe bulunup, içinde fitile benzeyen bir parça bulunduğunu aktaran polis, analize gönderilen kavanoz içinde benzin bulunduğunu aktardı.

Sanığın ailesi ve evinde birçok delil bulundu

DT 574 plakalı aracın plakası altında sahte plakanın yapıştırıldığı bantların bulunduğunu anlatan Aktunçlar, sanığın ailesine ait ağılın boş su deposu içerisinde yanık tişört, askeri kamuflaj ve deponun altında yanık kamuflaj bez parçaları bulunduğunu söyledi. Çavuş, sanığın evinde olay günü giydiği kot pantolon, tişört, bir çift ayakkabı, şapka, araba ve arabanın torpido gözünde bir adet çakmak bulunduğunu aktardı. Ayrıca sahte plakalı aracın örtülmesinde kullanılan; halat, sera naylonu, bir torba toprak, yarım pet şişe, 2 adet demir saç, demir boru, demir korkuluk ve 2 adet sarı taşın bulunarak emare alındığını söyledi.

Resimler sunuldu

Bulunan kan örneklerini de incelemeye gönderdiğini söyleyen polis çavuşu, elektrik süpürgesi fitresi, olayda kullanılan aracın 4 adet resmini mahkemeye ibraz etti.

Aktunçlar, Rıfat Fırat’ın evinde ise üzerinde çizimler olan kağıtlar bulunduğunu aktararak, evin yanındaki ağıl bölgesinde koli bandı, cam filmi, kazma, kürek, çapa ve balyoz bulunduğunu söyledi.

2 Şubat’a ertelendi

Tanığın şahadetine ve emare sunumuna devam etmek için kısa bir tehir talep eden Savcı Aliye Özçınar’ın beyanına itiraz etmeyen Avukat Menteş Aziz’in ardından mahkeme, tanık Yusuf Aktunçlar’ın şahdetine devam edilmek üzere davayı 2 Şubat 2015 tarihine tehir etti.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.