1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. '3 MİLYON TL'LİK SOYGUNDA PARA NE OLDU?
'3 MİLYON TL'LİK SOYGUNDA PARA NE OLDU?

'3 MİLYON TL'LİK SOYGUNDA PARA NE OLDU?

'3 milyon TL'lik soygunda para ne oldu?

A+A-

Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Enver Ulaş, Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014 tarihinde meydana gelen soygunda çalınan 2 Milyon 229 bin TL’ye karşılık sigorta şirketi tarafından henüz ödeme yapılmadığını girişimlerin sürdüğünü açıkladı.

Ulaş, soruşturma tamamlanmadığı için polisin bulduğu 770 bin TL'nin de Savcılık'ta olduğunu kaydetti.

Didem MENTEŞ

Kooperatif Merkez Bankası, Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014 tarihinde meydana gelen soygunda çalınan 3 Milyon TL için mücadele ediyor.

Bir yılı aşkın bir süredir sigortalı olan paranın bir kısmının bankaya ödenmesi için uğraşan Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu, temaslarını sürdürüyor.

3 milyon TL’nin 770 bin 500 TL’sinin polis tarafından bulunmasına rağmen, ‘soygun’ davasıyla ilgili dosyanın kapanmaması nedeniyle Savcılık tarafından iadesi henüz Koop-Bank’a yapılmadı.

Şeker Sigorta Şirketi tarafından sigortalı olan paranın, geriye kalan 2 milyon 229 bin 500 TL’nin ödenmesi için banka ile temasların halen devam ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Enver Ulaş, bilgi verdi.

Ulaş: “Bulunan para iade edilmedi”

Halil Enver Ulaş, 24 Temmuz 2014’de meydana gelen soygun olayında 3 milyon TL’nin çalındığını, başlatılan soruşturma içerisinde 770 bin 500 TL’sinin polis tarafından müsadere ettiğini ancak soruşturma dosyası kapatılmadığı için söz konusu paranın bankaya iade edilmediğini dile getirdi.

Bahse konu 3 milyon TL’nin daha önce Türkiye’de başka bir sigorta şirketine reasürans edildiğini (Sigorta edilmiş riskin, belli bir kısmının veya tamamının yeniden sigorta edilmesidir.

Reasürans, sigorta şirketlerine, tek başlarına yüklenmeleri kendi sermayeleri, ihtiyatları, özvarlıkları bakımından kısaca mali yönden mümkün olmayan riskleri, sigortalayabilme imkânı verir)  aktaran Ulaş, bu reasüransı temsilen Türkiye’den bir uzman geldiğini ve kendi açılarından bu olayı incelediklerini dile getirdi.

“Şirketle temaslar sürüyor”

Yönetim Kurulu olarak, bu paranın Şeker Sigorta’ya ödenmesi için temaslara başladıklarını ve bu temasların halen sürdüğünü ifade eden Halil Ulaş, son olarak 27 Ağustos 2015’te Türkiye’deki reasürans firmasıyla görüşmeler yapıldığını ve görüşmelerin olumlu bir hava içerisinde geçtiğini vurguladı. Ulaş, temasların olumlu yönde sonuçlandırılabilmesi için önümüzdeki haftalarda Yönetim Kurulu olarak Türkiye’ye giderek görüşme yapacaklarını vurguladı.

Tüm bu süreç içerisinde banka olarak bu konuyu detaylı bir şekilde incelediklerini, rutin denetimler yaptıklarını aktaran Halil Ulaş, ayrıca Para Kambiyo Dairesi de bu konuda hassasiyet gösterdiğini söyledi.

“Çalışmalar devam ediyor”

Ayrıca rutin kontroller içerisinde sigorta işlemlerinin daha düzenli, daha çağdaş yapılabilmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Halil Enver Ulaş, dünkü Yönetim Kurulu toplantısında da bu konunun ayrıntılı bir şekilde görüşüldüğünü ifade etti.

Bu konunun sonuçlanacağını ancak önemli olan noktanın şirketin daha çağdaş, daha etkin bir hizmet yapısına kavuşabilmesi için çalışmaların sürdüğünü, çok kısa sürede organizasyon da dahil olmak üzere eksiklerin de tamamlanarak daha da güvenilir hale geleceklerini ifade etti.

Neler olmuştu?

Hatırlanacağı üzere 24 Temmuz 2014 tarihinde Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde Mevlevi Çemberi’nde yüzleri maskeli ve tabancalı 2 şahıs, banka çalışanlarının önünü keserek, havaya ateş açmış ve bankaya ait kiralık aracı alarak paralarla birlikte kaçmıştı.

Yapılan ileri soruşturmada olayla bağlantısı olduğu iddia edilen sanık B.Ç ve M.F tutuklanmıştı. Sanık M.F’nin itirafı doğrultusunda polis Güneşköy ve Akdeniz’de yaptıkları aramalarda 770 bin 500 TL ele geçirmişti.

Sanık M.F’nin tasarrufunda 700 bin 500 TL, Ramazan Alliş’in ikametgahında ise 70 bin TL bulunmuştu. Her iki sanık da ‘suçu örten suçtan’ yargılanarak mahkum olmuştu.

Soygunda bağlantısı olduğu iddia edilen ve yurt dışına kaçan M.Ç ile Türkiye’de olduğu düşünülen R.F ise tespit edilememişti.

Soygun meselesiyle ilgili tutuklanan B.Ç ise 9 ay boyunca yargılanmış, dava sonucunda suçsuz bulunarak beraat etmişti. Sanık B.Ç. yalnızca ormanı ateşe vermek' davasından suçlu bulunarak, 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargı süreci tamamlanan 3 milyon TL paranın 2 milyon 229 bin 500 TL’si ise bir daha bulunmadı…

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.