1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 3 SANİYELİK MUCİZE
3 SANİYELİK MUCİZE

3 SANİYELİK MUCİZE

Yayınlamak için özel alındı.

A+A-

Fransız fotoğrafçı Christian Berthelot, insan doğar doğmaz nasıl görünür sorusuna cevap aramak için doğumhaneye girdi ve bebeklerin dünyaya gözlerini açtıkları ilk anları kadrajına aldı.

“Doğduğumuz anı tüm çıplaklığıyla göstermek istedim” diyen fotoğrafçı Berthelot, odağın sadece yenidoğan olduğu fotoğraflarıyla dikkat çekiyor…

 İlk bebeğinin sezaryenle dünyaya gelişinden sonra bu projeyi tasarladığını söyleyen fotoğrafçı, tüm fotoğrafları bebeğin sezaryenle dışarı çıkartılmasından saniyeler sonra çekti. Çıplak, temzilenmemiş ve en doğal halleriyle görüntülenen bebekler, sezaryenle doğan bebeklerin ilk anlarını tüm gerçekliğiyle gösteriyor.

C. Berthelot: “Oğlumu doğumdan sonra ilk gördüğümde üzerinde kan vardı ve vücudu verniks denilen o beyaz maddeyle kaplıydı. İlk savaşını kazanmış bir savaşçı gibi göründü gözüme, karanlıklardan gelen bir melek gibi…”

Şimdiye kadar 40 sezaryen doğumu fotoğraflayan Berthelot, buna hazırlanmak için hastanede doktorlarla ve ebelerle birlikte çalıştı. Ameliyathane ortamını ve kurallarını gözlemledi… Fotoğrafların çekilmesine izin veren ebeveynlerden yayınlamak için de özel izin alındı. Fransız sanatçının “Cesar” adını verdiği fotoğraf serisi hala Paris’te bir festivalde sergileniyor.

DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.