1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 SENDİKADAN SİBEL SİBER'E MEKTUP
3 SENDİKADAN SİBEL SİBER'E MEKTUP

3 SENDİKADAN SİBEL SİBER'E MEKTUP

3 sendikadan Sibel Siber'e mektup

A+A-

 

Kamu-Sen, KTAMS ve Hava-Sen, Meclis Başkanı Sibel Siber'e bir yazılı bir metin verdi.

Sayın Sibel Siber

KKTC Meclis Başkanı

Lefkoşa,

KTHY batırıldıktan sonra, “kimse mağdur olmayacak, KTHY’deki maaşlara denk maaşlarla işe başlayacaksınız” diye söz veren bir önceki UBP hükümeti KTHY ve ETİ çalışanlarını 47/2010 Sayılı “GÖÇ YASASI” dediğimiz Yasa tahtındaki düşük maaş ve ücretlerle işe alınmışlardır…

Özelleştirme Yasası altında ise, birçok sosyal hakları elinden alınıp, çalıştıkları yılların karşılığı olan kademe ilerlemeleri verilmeyen çalışanlarımızın maaş ve barem intibaklarını düzenlemeyi amaçlayan Değişiklik Yasa Tasarısı sendikalarımızın ve çalışanlarımızın desteği ve baskısı ile 20.10.2014 tarihinde Meclis'te oy birliği ile ivedi olarak görüşülme kararı çıkmıştı.

Bu konunun Meclisten geçen ivedilik hali ile değil; sonuçlandırılıncaya kadar takipçisi olacağımızı daha önce de belirtmiştik, hala siyasi iradesini ortaya koyamayan hükümetin bu vurdumduymazlığı ve umursamazlığı karşısında sessiz kalınamayacağı bir gerçektir.

Maliye Plan ve Bütçe Komitesi Başkanı, ivediliği alınan bu Yasa Tasarısını Komitede görüşmekten kaçınmaktadır. Meclis İç Tüzüğü'nün 27.maddesi 3.fıkrasına göre ; "Komitelerin gündemi, İçtüzük kuralları çerçevesinde kendi başkanlıklarınca üyelerle istişare edilmek suretiyle saptanır. Çağrının Meclis Başkanlığınca yapılması halinde ise gündem Meclis Başkanlığınca saptanır." denilmektedir.

Üç Sendika olarak (KAMU-SEN,KTAMS VE HAVA-SEN) çalışanları temsilen, sizden bu yetkinizi kullanarak söz konusu tasarının bir an önce komitede görüşülerek yürürlüğe girmesi için girişim yapmanızı talep eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla.

Mehmet Özkardaş        Ahmet Kaptan            Buran Atakan

KAMU-SEN Gnl.Bşk.     KTAMS Başkanı        HAVA-SEN Başkanı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.