1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 SENDİKA'DAN SİBER'E ORTAK YAZI...
3 SENDİKA'DAN SİBER'E ORTAK YAZI...

3 SENDİKA'DAN SİBER'E ORTAK YAZI...

Kamu-Sen, KTAMS ve Hava-Sen, Özelleştirme Yasa Önerisi’nin, Sibel Siber’in yetkisini kullanarak girişim yapmasını talep etti.

A+A-

“KOMİTE BAŞKANI İVEDİLİĞİ ALINAN ÖNERİYİ GÖRÜŞMEKTEN KAÇINIYOR”

“YASA ÖNERİSİ’NİN BİR AN ÖNCE İLGİLİ KOMİTEDE GÖRÜŞÜLMESİ İÇİN YETKİNİZİ KULLANARAK GİRİŞİM YAPMANIZI TALEP EDİYORUZ”

Kamu-Sen, KTAMS ve Hava-Sen, Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin, ilgili komitede bir an önce görüşülmesi için, Meclis Başkanı Sibel Siber’in yetkisini kullanarak girişim yapmasını talep etti.

Sendika başkanları, KTHY ve ETİ çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla hazırlanan ve Meclis Genel Kurulu’nun 20 Ekim’deki birleşiminde komitede görüşülmesine oy birliğiyle ivedilik kararı alınan yasa önerisinin komitede görüşülmesi konusunda, Meclis Başkanı Siber’e ortak taleplerini içeren bir yazı gönderdi.

“KOMİTE BAŞKANI İVEDİLİĞİ ALINAN ÖNERİYİ GÖRÜŞMEKTEN KAÇINIYOR”

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ile Hava-Sen Başkanı Buran Atakan’ın imzasını taşıyan ve basına da açıklanan yazıda, Meclis Ekonomi, Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı’nın ivediliği alınan öneriyi komitede görüşmekten kaçındığı iddia edildi.

Özkardaş, Kaptan ve Atakan’ın ortak açıklamasında, “Hala siyasi iradesini ortaya koyamayan hükümetin bu vurdumduymazlığı ve umursamazlığı karşısında sessiz kalınamayacağı bir gerçektir” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Meclis İç Tüzüğü'ne işaret edilerek, komitelerin gündeminin, başkanlıkları tarafından üyelerle istişareyle belirlendiği ancak çağrının Meclis Başkanlığı’nca yapılması halinde gündemin Meclis Başkanlığı’nca saptandığı ifade edildi.

Meclis Başkanı Sibel Siber’e hitaben, “Kamu-Sen, KTAMS ve Hava-Sen olarak çalışanları temsilen, bu yetkinizi kullanarak söz konusu önerinin bir an önce komitede görüşülerek yürürlüğe girmesi için girişim yapmanızı talep ediyoruz” denildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.