1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3 YASA TASARISI ONAYLANDI
3 YASA TASARISI ONAYLANDI

3 YASA TASARISI ONAYLANDI

3 yasa tasarısı onaylandı

A+A-

3 YASA TASARISI ONAYLANDI

Konuyla ilgili söz alan Şahali, kamu görevlileriyle ilgili 3 farklı yasa önerisi sunduklarını, bunların birbiriyle bağlantılı olduğunu belirtti.

Beklentilerinin önerilerin oybirliğiyle komiteye iletilmesi olduğunu kaydeden Şahali, konuyla ilgili hükümetin duruşunu sordu.

Bunun üzerine söz alan UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, geçen hafta bu konunda yasa önerisi sunduklarını dile getirerek, tezkereye olumlu oy vereceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere ile yine Şahali tarafından sunulan Kamu Görevindeki Geçici Personele İlişkin Kurallar Yasa Önerisi ve Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin komitede ivedilikle görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Yasa önerileri, kamuda istihdam edilen geçici, sözleşmeli ve bankalardan gelen memurların maaşlarının ve tahsisatlarının düzenlenmesini içeriyor.

Toplantıda daha sonra, Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Yasa Tasarısı, Sağlık Hizmetleri Döner Sermaye Yasa Tasarısı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni  Orkestrası (Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı oylandı ve tasarılar oybirliğiyle kabul edildi.

ANGOLEMLİ

Ardından TDP milletvekili Hüseyin Angolemli söz aldı ve sebze ve meyvelerdeki kalıntılarda limit değişikliği konusunda konuşma yaptı.

Devlet Laboratuvarının yandığını, vatandaşın günlerce denetlenmemiş gıdaları almak zorunda kaldığını ifade eden Angolemli, 9 Ocak 2017’de Tarımsal İlaçlar Komisyonun karar aldığını ve kriterleri değiştirdiğini belirtti ve ölçümlerin yüzde 50 belirsizliğe çekildiğini kaydetti.

“6 aydır zehirlenmekteyiz” diyen Angolemli, örnekler ileri sürdü ve Hükümetten açıklama istedi.

ÇAVUŞOĞLU

Bunun üzerine söz alan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, halk sağlığını en iyi noktaya getirebilmek adına çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, Avrupa’da konuyla ilgili yürütülen denetim faaliyetlerini anlatarak, KKTC’deki denetimleri Avrupa standartlarına göre gerçekleştirdiklerini ve eğitim faaliyetleri sürdürdüklerini söyledi.

Sistemin tam oturması ve tartışmaların doğru zeminde olmayacağı endişesiyle Angolemli’nin bahsettiği kararı askıya aldıklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, yeni laboratuvarın akredite sürecinin devam ettiğini aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.