1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “3 YILDIR ENGELLİ İSTİHDAMI YAPILMADI”
“3 YILDIR ENGELLİ İSTİHDAMI YAPILMADI”

“3 YILDIR ENGELLİ İSTİHDAMI YAPILMADI”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Mehmet Kurumanastırlı başkanlığındaki Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen) heyetini kabul etti.

A+A-

KAŞİF: “ÜLKE İNSANINA FAYDALI OLMAK, İNSANIMIZIN DAHA MUTLU VE REFAH OLMASI İÇİN BURADAYIZ. HEP BİRLİKTE ÇALIŞARAK ENGELLERİ TEK TEK AŞACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Mehmet Kurumanastırlı başkanlığındaki Hizmet Sendikası (Hizmet-Sen) heyetini kabul etti.

Hizmet-Sen Başkanı Kurumanastırlı, kabulde ilk sözü alarak sendika olarak üzerinde durdukları konuları ve beklentilerini dile getirdi.

GEÇİCİ İSTİHDAMLAR

Yeni hükümetin, süreç içinde ülkede biriken sorunları çözeceğine inanç belirten Kurumanastırlı, kamuda istihdam konusuna değindi.

Geçtiğimiz hükümet döneminde münhal ve terfi konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını, münhallerin açılmadığını ifade eden Mehmet Kurumanastırlı yapılan geçici istihdamlara dikkat çekti.

Kurumanastırlı, “Bu güne kadar işe alınan tüm kamu görevlilerinin kadrolanması gerektiğini savunuyoruz” dedi.

“3 YILDIR ENGELLİ İSTİHDAMI YAPILMADI”

Engelli istihdamı konusuna da değinen Kurumanastırlı, son 3 yılda engelli istihdamı yapılmadığını söyledi.

VATANDAŞLIK KONUSU

Vatandaş konusuna değinen ve vatandaş olmayan engellilerin “Engelliler Yasası”ndaki haklardan yararlanamadığını belirten Kurumanastırlı, Bakan Kaşif’ten konuyla ilgili destek beklediklerini söyledi.

Mehmet Kurumanastırlı, 840 kişinin vatandaş olmayı beklediğini ifade ederek, “Ülke sorunlarının geneline de bizim sorunlarımıza da çözüm getireceğine inanıyoruz” dedi.

YENİ HÜKÜMETİN TUTUM VE TAVRI

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ise kabuldeki konuşmasında, her ülkenin kendine göre, yasa, anayasa ve tüzükleri olduğunu, işlerin söz konusu yasa, anayasa ve tüzüklere göre yapıldığını kaydetti.

Kaşif, geçtiğimiz hükümet döneminde az münhal açıldığını ancak çok fazla geçici istihdamı yapıldığını ifade ederek, “Yeni hükümetin bu konudaki tutum ve tavrı artık münhallerin açılarak istidam yapılması, işe alınan insanların ‘acaba beni işten atarlar mı’ düşüncesinden arınarak işine daha sıkı sarılmasını sağlamaktır” dedi.

“KİMSENİN ANAYASAL HAKKI ELİNDEN ALINAMAZ”

Vatandaşlık konusunda ise ilgili bakanın açıklama değinen Kaşif, kimsenin anayasal hakkının elinden alınamayacağını vurguladı, sosyal güvenlik yatırımı yapan ve çalışma izni olan kişilerin her türlü gereksinimlerinin yasal çevrede karşılandığını dile getirdi.

Kaşif, konuşmasında sosyal güvenlik yatırımlarının eksiksiz yapılmasının önemimi vurguladı.

“SÜREYE İHTİYAÇ VAR”

Engelli istihdamı konusunda da değinen Kaşif, “Geçen hükümet bu konuda, özellikle istihdamları konusunda epeyi söz verdi ama maalesef bu yapılamadı” dedi.

Söz konusu sorunların çözümü için bir sürece ihtiyaç duyulduğunu, hükümetin bu konuda adım attığını dile getiren Kaşif sözlerini şöyle tamamladı:

“Ülke insanına faydalı olmak, insanımızın daha mutlu ve refah olması için buradayız. Hep birlikte çalışarak engelleri tek tek aşacağımıza inanıyorum.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.