1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 30 AĞUSTOS KUTLAMALARI
30 AĞUSTOS KUTLAMALARI

30 AĞUSTOS KUTLAMALARI

KKTC’de de törenlerle kutlanıyor;

A+A-

 

BÜYÜKELÇİ AKÇA İLE KTBK KOMUTANI SAVAŞ TEBRİK KABUL ETTİ

Türkiye topraklarının 1922 yılında, işgal birliklerinden geri alındığı günü temsil eden ve Dumlupınar'da büyük önder Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, 92’inci yılında KKTC’de de törenlerle kutlanıyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş eşliğinde Lefkoşa’da gerçekleştirdiği tebrik kabulüyle başladı.

Tebrik kabulü saat 08.45’te Ortaköy’deki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı Gazinosu’nda yer aldı.

Tebriğe, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, bakanlar, milletvekilleri, muharip dernekler, kurum kuruluş temsilcileri, iş adamları, siyasiler, askeri erkan, Cumhurbaşkanlığı, Büyükelçilik ile devlet yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.