1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI GİRNE’DE TÖRENLE KUTLANDI
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI GİRNE’DE TÖRENLE KUTLANDI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI GİRNE’DE TÖRENLE KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı Girne’de törenle kutlandı.

A+A-

30 Ağustos Zafer Bayramı Girne’de törenle kutlandı.

Tören, saat 16:30’da Atatürk Anıtı’na protokol sırasına anıta göre çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Törende konuşmayı KTBK’dan İkmal Teğmen Ali Can Turan yaparken şiirler ise Girne Amerikan Koleji (GAK) öğrencileri Zeynep Saymaz ile Simay Boğaçhan okudu.

Tören, törene katılan sivil ve askeri birliklerin yaptığı resmi geçitle sona erdi.

Törene, Girne Kaymakamı Gürkan Kara, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, KTBK Lojistik Destek Grup Komutanı Kıdemli Albay İsmail Güzelller, GKK Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Albay Hakan Öktemay, Girne Polis Müdür Vekili Hasan Çağanağa, bazı milletvekilleri, siyasi parti, dernek, okul, kurum kuruluşların başkan ve temsilcileriyle askeri erkan katıldı.

Törenin ardından Girne’deki 2 nolu Ordu Evi Salonu’nda tebrik kabulü yapıldı.
   
TURAN

KTBK İkmal Teğmen Ali Can Turan  törende yaptığı konuşmada, Türk Milleti’nin kazandığı en büyük zaferlerden birisi olan 30 Ağustos’u Kuzey Kıbrıs Türk Cımhuriyeti’nde Mücahit Kıbrıs Türk halkıyla birlikte kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Bu zafer ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde eden, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inanının zaferidir” diyen Teğmen Turan, 30 Ağustos’un aynı zamanda ülkeyi parçalamak ve Türk Milleti’ni esaret altına almak hatta yok etmek isteyen güçler tarafından hazırlanan  planların sonuncusu olan Sevr Planı’nın yırtılıp atıldığı ve Yüce Türk Milleti ve Kahraman Türk Ordusu’nun bağımsızlık ve hürriyeti sözkonusu olduğunda nasıl şahlandığının dünyaya gösterildiği gün olduğunu vurguladı.

Teğmen Turan 30 Ağustos Zaferi’nin ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Türk birlik ve beraberliğinin nelere muktedir olduğunun dünyaya gösterildiği, öğretildiği tarihte bir benzeri bulunmayan eşsiz bir zafer olduğunu kaydetti.

Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferi  Türk Milleti ile onun bağrından çıkmış Türk Ordusu’nun  bir mensubu olmanın gururunu yaşadıklarını belirten İkmal Teğmen Turan, başta Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Anadolu ve Yavruvatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde şehit düşenleri rahmet ve minnet, kahraman gazileri de şükranla andıklarını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.