1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesajlar yayımlanıyor;

A+A-

 

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BAYRAM DOLAYISIYLA MESAJLAR YAYIMLADI

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesajlar yayımlanıyor.

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın büyük bir heyecan, onur ve gururla kutlandığını belirtti.

Dernek Genel Başkanı Hacı Işık yayımladığı mesajda, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtı’nın Ada’da hem Türk, hem de Rum tarafına barışı getirdiğini ifade ederek, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi adeta barışın engeli gibi göstermek isteyenlerin gaflet ve delalet içerisinde olduklarını hatırlatırız” ifadelerini kullandı.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Turan Büyükyılmaz, bugün bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanların, 30 Ağustos zaferini armağan edenlere borçlu olduklarını kaydetti.

Büyükyılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, 26-30 Ağustos 1922 tarihlerinde Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığıyla zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi (Büyük Taarruz) ile işgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi ve ülke topraklarının geri alınmasının sağlandığını kaydetti.

Türk milletinin en önemli günlerinden biri olan 30 Ağustos zaferinin 92. yıldönümü olduğunu da hatırlatan Büyükyılmaz, “Bugün bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak, bu zafere ve bu zaferi bizlere armağan edenlere çok şey borçluyuz. Bağımsız bir devlet olmamızı 30 Ağustos zaferiyle sağlayan ve bizlere armağan eden Ulu Önder Atatürk'e, silah arkadaşları ve kahraman ordumuza şükranlarımızı sunuyor, Türk milletinin bu büyük bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

KIBRIS TÜRK TARİHÇİLER BİRLİĞİ’NİN 30 AĞUSTOS MESAJI

Kıbrıs Türk Tarihçiler Birliği, Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını bildirdi.

Birlikten yayımlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında Yunan ordusuna öldürücü darbenin 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle vurulduğu kaydedildi.

Mesajda, “Her yıl Zafer Bayramı olarak kutlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin bu yıl 92.yıldönümünü büyük bir coşku ile bir kez daha kutluyoruz. Bu vesile ile Türk Kurtuluş Savaşı’nın büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnet ve şükranla anar, manevi huzurlarında saygı ile eğiliriz.” denildi.

DİREKTÖR: “ZAFERLERLE DOLU TARİHİMİZDE 30 AĞUSTOS’UN AYRI BİR ÖNEMİ VARDIR”

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türklerin zaferlerle dolu tarihinde ayrı bir önemi olduğunu kaydetti.

Direktör, Dernek Yönetim Kurulu adına yayınladığı 30 Ağustos mesajında, geçmişteki düşmanlarla şimdiki düşmanların ve oynanmak istenen oyunların da aynı olduğunu belirterek, tüm kurum ve kuruluşları kendi aralarında sürtüşmeyi bırakarak birlik ve beraberlik içinde hareket etme çağrısında bulundu.

ÖMÜRLÜ: “KURTULUŞ SAVAŞI BİR KAHRAMANLIK DESTANI”

GKK Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü, Kurtuluş Savaşı’nın, Türk Milleti’nin ordusu ile birlikte Ulu Önder Atatürk önderliğinde yazdığı kahramanlık destanı olduğunu kaydetti.

Ömürlü yayınladığı Zafer Bayramı mesajında, 92 yıl önce sayı ve silah olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin kazandığı zaferin, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasındaki en önemli etkenlerden biri olduğunu belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.