1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 30 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ
30 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ

30 AY HAPSE MAHKUM EDİLDİ

30 ay hapse mahkum edildi

A+A-

Girne’de bir eğlence mekanına alınmadığı için, sinirlenip tasarrufundaki pompalı silahla güvenlik görevlisini tehdit edip havaya bir el ateş açan üniversite öğrencisi Haşim Burak Solak’ın cezası belli oldu:
 
Güvenlik görevlisini tehdit etmişti… 27 Şubat 2016 tarihinde, eğlence mekanına alınmamasına sinirlenen Haşim Burak Solak, tasarrufundaki pompalı silahı mekanın güvenlik görevlisine doğrultup “6 yıl tedavi gördüm, sıkarım ölürsün” diyerek tehdit etmiş, ardından da bir el havaya ateş açarak olay yerinden ayrılmıştı.

Elmas TOKAY

Girne’de bir eğlence mekanına alınmadığı için öfkelenen ve Türkiye’den kanunsuz olarak ithal ettiği pompalı silahla güvenlik görevlisini tehdit edip havaya bir kez ateş eden Haşim Burak Solak, 30 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Başkanlığını Düriye Elkıran’ın yaptığı ve Yargıç Mesut Mesutoğlu ile Yargıç Hasan Dağlı’dan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nin baktığı dava dün karara bağlandı. Kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, eğitim almaya gelen bir öğrencinin, bu şekilde bir davranışta bulunmasına hiçbir zaman hoşgörüyle bakılmayacağına vurgu yaptı.

Olay nasıl olmuştu?

Girne’de 27 Şubat 2016 tarihinde, arkadaşıyla birlikte bir eğlence mekanına giden sanık Haşim Burak Solak, burada güvenlik görevlileri tarafından içeriye alınmayınca sinirlenmiş ve Türkiye’den ithal ettiği ve tasarrufunda bulunan pompalı silahı alıp yeniden olay yerine dönmüştü. Solak, burada silahı güvenlik görevlisine doğrultup, “6 yıl tedavi gördüm, sıkarım ölürsün” diye tehdit ettikten sonra bir kez havaya ateş açıp oradan ayrılmıştı. Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine, başlatılan soruşturmada, sanık başka bir evde tespit edilmiş ve operasyonla kapı kırılarak içeri girilmişti. Polis ekiplerini gören sanık teslim olmak yerine aynı silaha uzanmış, ancak ulaşamadan polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilmişti. Sanığın tasarrufunda bir adet pompalı silah, 35 adet canlı fişek ve 1 adet de çöp bidonuna attığı boş kovan bulup emare olarak almıştı.

Mesutoğlu: Suç ağır

Heyet adına kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanığın işlediği suçun ağır bir suç olduğunu, eğitim almaya gelen bir kişinin, sırf öğrenci olayları yüzünden, izinsiz silah ve 35 adet canlı fişek ithal edip tasarruf etmesinin asla kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Mesutoğlu, sanığın ayrıca, olayın ardından saklanıp polise teslim olmadığını ve yerinin tespit edilmesinden sonra, teslim olmak yerine yine silaha sarılmak istediğini anımsattı.

Bu tür suçların, ülkemizde son yıllarda artış gösterdiğine dikkat çeken Mesutoğlu, Ağır Ceza Mahkemeleri’nin bu tür suçlara caydırıcı cezalar vermesi gerektiğine dikkat çekti. Mesutoğlu, sözü edilen suçların yaygınlaştığını ve kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini ifade ederek, bunların topluma zarar veren, güveni sarsan, ciddi suçlar olduğu üzerinde durdu.

Son olarak sanığa verilecek en adil ve en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olduğuna değinen Mesutoğlu, sanık Haşim Burak Solak’ı mahkûm olduğu davalardan 30 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.