1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 30 BİN TL YATIRIP, SERBEST KALDI
30 BİN TL YATIRIP, SERBEST KALDI

30 BİN TL YATIRIP, SERBEST KALDI

30 bin TL yatırıp, serbest kaldı

A+A-

Zorla adam kaçırıp, dövdüğü, ölümle tehdit ettiği iddia edilen ve evinde ‘bazı kişilerin cinsel ilişkide bulundukları anların’ görüntüleri ele geçirilen Ahmet Jengeeze M. Saeed’e iki kişi 100’er bin TL’lik kefil oldu;
 
6 ayrı suçla yargılanacak… Ahmet Jengeeze M. Saeed, ilerde  “Kanunsuz Patlayıcı Madde”, “Adam Kaçırma”, “Özel Hayatın Gizliliğine Aykırı Harekette Bulunma”, “Şiddet Tehdidi”, “Kasti Hasar” ve “Ciddi Darp” suçlamalarıyla yargılanacak.

Emine UYSAL

Zorla adam kaçırıp, dövdüğü, ölümle tehdit ettiği iddia edilen ve evinde ‘bazı kişilerin cinsel ilişkide bulundukları anların’ görüntüleri ele geçirilen Ahmet Jengeeze M. Saeed, ileride yargılanmak üzere dün teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Mukayyitliğine 30 bin TL nakdi teminat yatıran Saeed için iki kişi de 100’er bin TL’lik kefalet senedi imzaladı ve Saeed, yargılanıncaya kadar serbest kaldı.

“Kanunsuz Patlayıcı Madde”, “Adam Kaçırma”, “Özel Hayatın Gizliliğine Aykırı Harekette Bulunma”, “Şiddet Tehdidi”, “Kasti Hasar” ve “Ciddi Darp” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı Ahmet Jengeeze M. Saeed, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Hasan Boşnak, tanık olarak polis memuru Hüseyin Redif’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Redif, 28 Nisan 2016 tarihinde saat 17.00’de Hamitköy’de Reis Süpermarket önünde, Irak uyruklu zanlının, para almak istediği Muhammed Niyazi Mahmod ve Azmira Kadir’in yerini öğrenebilmek için, Muhammed Mustafa’yı zorla salon araca bindirip, Abohorlu Villaları numara 19 Hamitköy’deki ikametgahına götürdüğünü anlattı.

Polis memuru Redif, zanlının, müştekiyi bir metre uzunluğundaki tahta sopa ile darp edip, siyah kabzalı bir tabanca göstererek, soyunmasını sağladıktan sonra, Galaxy S5 marka cep telefonuna görüntülerini çekip, “Eğer Muhammed ve Azmira’nın yerinin nerede olduğunu söylemezsen, seni öldüreceğim” diyerek, şiddet tehdidinde bulunduğunu kaydetti.

Redif şöyle devam etti:

“Zanlının ikametgahında 14 Haziran’da 16.45-18.50 saatleri arasında mahkeme emriyle yapılan aramada, ikametgahın salonunda müştekiyi darp ettiği bir metre uzunluğundaki tahta sopa, ucu kırık vaziyette süpürge sapı ve zanlının olay sırasında giydiği gri renk tişört ile iki adet kuru sıkı mermi tespit edilerek, emare alındı. Zanlının kullanımında bulunan 301286 ERBİL plakalı BMW 5.20 marka, beyaz renk salon araç içerisinde ağız uzunluğu 11 santim, toplam uzunluğu 25 santim olan bıçak emare olarak alındı. Zanlı 21.30’da tutuklandı.”

Polis memuru Hüseyin Redif, zanlının evinden alınan hard-disk içinde 15 ayrı dosyada kadınların isimlerinin baş harfleriyle kaydedilmiş ve gizli çekilmiş, pornografik görüntülerin bulunduğuna dikkat çekti.

Redif, görüntülerde yer alan iki kadının tespit edildiğini, iki kadının zanlıdan şikayetçi olduğunu söyledi.

Redif, ayrıca, zanlının cep telefonunda müştekiyi silah zoruyla soyunmasını sağlayıp, çektiği bir dakika 43 saniyelik görüntünün incelendiğini belirtti.

“Tahkikat bitmedi ama zanlı etki edemez”

Polis memuru Hüseyin Redif, zanlının tasarrufunda bulunan cinsel içerikli videolardan birinde, zanlının, müşteki kadının görüntülerini fotoğrafa dönüştürerek, babasının cep telefonuna gönderdiğini kaydetti.

Redif, zanlının ayrıca bir kavga olayını da cep telefonuna çekerek, müştekinin babasına gönderdiğini anlattı.

Polis memuru Redif, müşteki kadının evine girerek, bazı kıyafetleri, hard-disk, taşınabilir belleğin (USB), kamera kayıt cihazı ve bazı ziynet eşyalarının, bir kısmının da zanlının evinde bulunduğunu söyledi.

Redif, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek, zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının yurtdışı çıkışının yasaklanması, haftada üç gün ispat-ı vücut etmesi, 30 bin TL nakdi teminat yatırması ve iki kefilin 100'er bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.