1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 300 BİN DOLAR İÇİN
300 BİN DOLAR İÇİN

300 BİN DOLAR İÇİN

Döviz bürosu işleten eski milletvekilinin aracının yolu kesildi, çıkan çatışmada eşi ve kızı hayatını kaybetti...

A+A-

Eski Milletvekili Adnan Yıldız'ın aracının yolu motosikletli 2 kişi tarafından kesildi. Çıkan çatışmada eski milletvekilinin eşi ve kızı ile saldırganlardan biri öldü. Yıldız, oğlu ve diğer saldırgan ise yaralandı.

Saldırganların Yıldız'ın yanında bulunan çantasını almak istediği iddia edildi. Çantada 300 bin dolar bulunuyordu.

Olay Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'nde saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız ailesiyle birlikte aracına bindikten hemen sonra yolları motosikletli 2 kişi tarafından kesildi. Üzerinde plakası bulunmayan motosikletteki silahlı 2 kişinin ateş açması üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, Yıldız'ın eşi Firuze ve kızı Betül isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Motosikletli saldırganlardan biri de olay yerinde öldü. Eski milletvekili Adnan Yıldız, oğlu Kamil Yıldız ile diğer saldırgan ise yaralandı. Adnan Yıldız ve oğlu Kamil Yıldız hastaneye kaldırılırken saldırganların üzerinden kimlik çıkmadığı öğrenildi.

Silahı çekince olay büyüdü

Adnan Yıldız'ın Zeytinburnu'nda döviz bürosu ve kuyumcu dükkanı olduğu belirtilirken saldırganların hedefinde Yıldız'ın yanındaki çanta olduğu öne sürüldü. Yıldız'ın silahını çekerek çantayı vermek istemediği saldırganların da silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ilk olarak 35 yaşındaki Betül Yıldız'ın vurulduğu kaydedildi. Adnan Yıldız'ın oğlu Kamil Yıldız'ın yaraladığı ikinci saldırganı öldürmek istediği bu sırada araya giren vatandaşların "Konuşturulur, öldürme" uyarıları üzerine bundan vazgeçtiği ileri sürüldü.

Güvenlik kameraları etkisiz hale getirildi

Bu arada mahalleli, bir kaç gündür motosikletli kişilerin sokakta ifade ederken yine bir süre önce Adnan Yıldız'ın evinin hemen yanında bulunan çocuk yuvasına giren kişilerin güvenlik kameralarını etkisiz hale getirdikleri öne sürüldü.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da olay yerine gelerek bilgi aldı. Bülent Kerimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın çok üzücü olduğunu belirtti.

“Aynı araca koymayın”

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından yaşamını yitirenlerin cenazeleri Bakırköy Belediyesi'ne ait bir araçla alındı. Saldırganların kurşunlarıyla yaşamını yitiren anne ile kızının cenazesinin öldürülen saldırganla aynı araca konulmak istenmesine Yıldız ailesinin yakınları tepki gösterdi. Bunun üzerine saldırganın cenazesi başka bir araçla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Emniyet müdürlüğü yaptı

Adnan Yıldız ve oğlu Kamil Yıldız, Bakırköy Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye sevk edildiler.

Olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinden şu açıklama yapıldı:

"15.04.2014 günü saat 08:40 sıralarında Bakırköy Kartaltepe Mahallesi, Boztepe Sokak No: 47 önünde, Zeytinburnu ilçesinde döviz bürosuna gitmek için içerisinde döviz bulunan çantasıyla, ikametten kızı Betül Yıldız ile birlikte çıkan 18. Dönem Eski Milletvekili Adnan Yıldız, araca bineceği esnada, 2 şahıs tarafından silahlı gasp edilmek istenilmiş ve karşı koyması üzerine çıkan silahlı çatışmada, eşi Firuze Yıldı, kızı Betül Yıldız ve gaspa teşebbüs edenlerden bir şahıs olay yerinde yaşamını yitirmiştir. Diğer taraftan Adnan Yıldız, oğlu Kamil Yıldız ve gaspa teşebbüs eden diğer şahısta yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.