1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 300 DÖNÜMLÜK ORMAN ALAN KÜL OLDU
300 DÖNÜMLÜK ORMAN ALAN KÜL OLDU

300 DÖNÜMLÜK ORMAN ALAN KÜL OLDU

Alsancak-Ilgaz Yeşiltepe mevkiinde çıkan yangında çam, harup, zeytin ve makilikten oluşan 300 dönümlük ormanlık alan kül oldu.

A+A-

Alsancak-Ilgaz Yeşiltepe mevkiinde çıkan yangında çam, harup, zeytin ve makilikten oluşan 300 dönümlük ormanlık alan kül oldu.

Saat 14:00 sularında başlayıp rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, Girne İtfaiyesi, Orman Dairesi, Sivil Savunma, Girne, Alsancak ve Lapta Belediyeleri, askeri ve İngiliz üslerine bağlı itfaiye ekipleri ve Adana’dan gelen yangın söndürme helikopterinin başarılı  müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü.

Orman Dairesine bağlı ağır iş makineleri yanında vatandaşlara ait tankerlerin de müdahalesiyle saat 15:30’da kontrol altına alınabilen  yangına, Türkiye ile İngiliz üsler bölgesinden gelen yangın söndürme helikopterleri de destek verdi.

Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangınla ilgili olarak polis soruşturma başlattı.

Başbakan Sibel Siber, KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, GKK Tümgeneral Baki Kavun, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, eski Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim Alsancak’a gelerek yetkililerden yangınla ilgili bilgi aldı.

SİBER

Başbakan Sibel Siber yangınla ilgili basına yaptığı kısa açıklamada, bugün Alsancak’a bağlı Ilgaz bölgesinde çıkan yangının; Girne ve askeri itfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma ekipleriyle Türkiye ile İngiliz üsler bölgesinden gelen yangın söndürme ekiplerinin başarılı müdahalesi sonucu büyümeden söndürülmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek,  çıkış nedeninin tespit edilerek önlem alınması gerektiğini kaydetti.

Yangınların ülkede, özellikle yazın rüzgarlı havalarda tehlike yarattığının altını çizen Başbakan Sibel Siber,  bugünkü yangının 1995 yılında Beşparmak Dağları’nda çıkan büyük yangını hatırlatarak yürek hoplattığını söyledi.

“Çok şükür, kontrol altına alınmış olması, yüreklere su serti” diyen Başbakan Siber, yaz sezonun gelmesiyle artan yangın tehlikesine karşı yetkililerin daha tedbirli olmalarını istedi.

Kuzey Kıbrıs’ın yeşili az olan bir ülke olduğunu da belirten Başbakan Sibel Siber, çıkabilecek yangınlarda ülkenin daha fazla yeşil alan kaybetmeye tahammülü olmadığını da söyledi.

Başbakan Siber, yangının söndürülmesine sağlayan ekiplere teşekkür etti.

DAYIOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu ise, Alsancak’ta ormanlık alanda çıkan yangının kısa sürede kontrol altına alınıp soğutma çalışmlarının başlatılmasının önemli olduğunu belirterek, müdahale eden tüm ekiplere teşekkürlerini sundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.