1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 300 MİLYONLUK ARENA SİGORTASIZ ÇIKTI
300 MİLYONLUK ARENA SİGORTASIZ ÇIKTI

300 MİLYONLUK ARENA SİGORTASIZ ÇIKTI

SGM'den Galatasaray'ın stadı için şok rapor

A+A-

Teşkilat müfettişleri kasım ayındaki incelemede ne deprem ne de terör, yangın, doğal afet sigortasına rastladı. Bu durum Spor Bakanlığı’na rapor edildi. Sigortanın ihmalden mi, gerek görülmediği için mi yapılmadığı tartışılıyor.

G.SARAY’A yeni bir şok daha... Açıldığı günden beri her gün yeni bir olayla gündeme gelen TT Arena, sigortasız çıktı. Geçen hafta Başkan Ünal Aysal’ın “Teslim aldığımız günden beri hiç eksiği bitmedi” diyerek sitem ettiği Türk Telekom Arena için son gelişmeler ise oldukça tartışılacak gibi gözüküyor. Spor teşkilatı müfettişleri geçtiğimiz aylarda TT Arena’da inceleme yaparken toplam maliyeti 300 milyon TL’nin üzerinde olan stadın hiçbir sigortasına rastlamadı. Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Teftiş Kurulu, yaptığı incelemede TT Arena’nın ne deprem ne de doğal afetlere yönelik bir sigortasının olmadığını tespit ederken bunu bakanlığa da geniş bir rapor halinde sundu.

İHMAL Mİ VAR UNUTKANLIK MI?

Büyük bir fay hattının yakınında bulunan İstanbul için ünlü profesörler yakın bir zamanda deprem riskinin olduğunun altını çizerken bu önemli ayrıntıyı Sarı-Kırmızılı yönetimin dikkate almayıp Arena için deprem sigortası yaptırmadığı belirtildi. Yine statla ilgili terör, yangın ve doğal afetler için de herhangi bir sigorta yaptırılmadığı yapılan incelemelerde ortaya çıkartıldı. Bu durum, “Ya ihmal var ya da unutuldu” yorumlarına yol açtı.

DAVALAR ARDI ARDINA

Spor Genel Müdürlüğü ile G.Saray arasında yapılan ve çatı nedeniyle mahkemeye taşınan protokolün 8. maddesinin (n) bendine göre Türk Telekom Arena’ya sigorta yaptırılması gerekiyor. Bilindiği gibi başta çatının kapatılmaması olmak üzere, stat gelirleri ve kira bedeli nedeniyle spor teşkilatı, G.Saray’ı mahkemeye vermişti. Geçen hafta çatı yapılmaması halinde 6 milyon euroluk tazminatın tahsili için de dava açıklaması kararı alınmıştı.

BÖYLE BİR BİLGİ YOK

G.SARAYLI yetkililer ise bu konuda herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. Yöneticiler, “Kulübün sponsoru olan bir sigorta şirketi var. Böyle bir şey olması mümkün değil. Ancak sigorta konusunda birçok branş var. Bir eksiklik olup olmadığını idari birimler bilir”
dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.