1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 32. ÖLÜM YILDÖNÜMLERİNDE ANILDILAR...
32. ÖLÜM YILDÖNÜMLERİNDE ANILDILAR...

32. ÖLÜM YILDÖNÜMLERİNDE ANILDILAR...

Necati Taşkın, Erdoğan Sonsal ve Artemel Karal 32. ölüm yıldönümlerinde anıldılar...

A+A-

“GÖREV ŞEHİDİ” SENDİKACILAR BUGÜN KABİRLERİ BAŞINDA TÖRENLERLE ANILDI

TÜRK-SEN İLE KAMU-İŞ MERHUM SENDİKACILARI ANDI

Görev başındayken  geçirdikleri trafik kazası sonucu yaşamını yitiren sendikacılar bugün Lefkoşa’daki kabirleri başında düzenlenen törenle anıldı. 

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) ile Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) ayrı ayrı gerçekleştirdiği anma törenlerinde, 32 yıl önce ölen merhum sendikacıların, sendikal yaşam için ortaya koydukları başarılara işaret etti; sendikal mücadele bayrağını, onların bıraktığı yerden bir adım daha ileriye taşımak için çalıştıklarını vurguladı.

Görev şehidi sendikacılar; Türk-Sen’in ilk başkanı Necati Taşkın, Kamu-Sen’in eski başkanı Erdoğan Sonsal ile eski Yön-Sen Genel Sekreteri Artemel Karal’ın anıldığı anma töreninin ilkini Kamu-İş saat 09.30’da düzenledi. Kabirlere çelenk sunuldu, dualar okundu.

Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek burada yaptığı konuşmada, merhum sendikacıların, ülkedeki çalışma hayatıyla ilgili yasaların çıkarılmasında büyük katkıları bulunduğunu, İhtiyat Sandığı Yasası ve Sosyal Sigortalar Yasalarının düzenlenmesinde büyük gayretleri olduğunu ve Toplu İş Sözleşmesi uygulamasının ülkede kökleşmesini sağladıklarını vurguladı.  

Dilek, 32 yıl önce kaybettikleri sendikacıları bugün saygıyla andıklarını belirterek, bugün onların yarattığı temeller üzerine kurulan sendikal yaşamı, onların bıraktığı yerden daha ileriye taşımak ve geliştirmek için çalıştıklarını kaydetti.

Türk-Sen ise anma törenini saat 11.00’de düzenledi. Necati Taşkın İlkokulu öğrencileri, sendikacıların aileleri ve sevenleri ile sendikacıların katıldığı anma töreninde, kabirlere çelenk sunuldu, dualar okundu.

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı burada yaptığı açıklamada, merhum sendikacıları saygı ve rahmetle anarak, o kazada yaralı kurtulanlara sağlıklı yıllar diledi.

Bıçaklı, sendikacıları anma törenlerini, onları anmak, unutmamak ve saygı göstermek amacıyla düzenlediklerini ifade ederek, insanların hayattayken çoğu şeyin değerini yeterli şekilde bilmediğini, ancak kaybedince anladığını ifade etti.
 
Son yıllarda emek sınıfına olumlu yönde şeyler yapılmadığını, her yıl bir önceki yılı arar duruma düştüklerini, gençler için ülkede hiçbir iyileşmenin olmadığını ifade eden Bıçaklı, bundan dolayı gençlerin göç ettiğini, burada kalanlara da aileleri el uzatmasa yaşayamayacak duruma geleceklerini savundu.

Bıçaklı, siyasi partilerin de muhalefette başka iktidarda başka olduğunu savunarak, çalışanların haklarının, bütün karşı duruşlara rağmen “budandığını” belirtti ve bunu eleştirdi.

Arslan Bıçaklı, merhum sendikacıların sendikal yaşamın geliştirilmesi ve çalışanların haklarının kazandırılması konusunda ortaya koyduğu mücadeleyi daha ileriye taşımak için aralıksız çalıştıklarını da vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.