1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 34 ADET JEL, 11 ADET HAP İLE YAKALANDI
34 ADET JEL, 11 ADET HAP İLE YAKALANDI

34 ADET JEL, 11 ADET HAP İLE YAKALANDI

Ercan Havaalanı’ndan dün KKTC’ye geçiş yaptığı sırada 34 adet cinsel gücü arttırıcı jel ve 11 adet hormon artırıcı hap ile tespit edilen İngiliz vatandaşı Huw Trefor Evans tutuklandı

A+A-

Girne’ye bağlı Esentepe’de ikamet eden İngiliz vatandaşı Huw Trefor Evans, Ercan Havaalanı’ndan dün KKTC’ye geçiş yaptığı sırada tasarrufunda bulundurduğu İlaç ve Eczacılık Yasası’na aykırı 34 adet cinsel gücü arttırıcı jel ile 11 adet hormon artırıcı hap ile yakalandı.
Türkiye’den ve İngiltere’den temin ettiği jel ve haplarla ülkeye giriş yaptığı esnada gözaltına alınan Huw Trefor Evans dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Zanlı: Amacım ticaret yapmak değildi
Zanlı hakkında soruşturmayı yürüten polis memuru, mahkemede verdiği ifadede, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının eşinin KKTC vatandaşı olup, Esentepe’de ikamet ettiğini kaydetti.
Polis, zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkemeden söz hakkı alan zanlı Huw Trefor Evans, söz konusu jel ve hapların bir kısmını Türkiye’den bir kısmını da İngiltere’den aldığını, KKTC’ye geçirilmesinin de yasak olduğunu bilmediğini söyledi.
Mahkemeden özür dileyen zanlı, “Yaptığımın yasal olmadığını bilmiyordum. Çok üzgünüm. Ancak hap ve jelleri sadece kendim için getirdim amacım ticaretini yapmak değildi” diye konuştu.

Huw Trefor Evans serbest bırakıldı
Mahkeme, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak amacı ile tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanmasına karar verdi.
Huw Trefor Evans’ın yurt dışına çıkışı yasaklanarak bu maksatla kimlik ve pasaportuna el konuldu.
Zanlı Huw Trefor Evans, mahkeme emri gereği ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.