1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 34 CELSEDE SONA GELİNDİ
34 CELSEDE SONA GELİNDİ

34 CELSEDE SONA GELİNDİ

34 celsede sona gelindi

A+A-

Arda Erkan’ın, 7 Temmuz 2015 tarihinde, uyuşturucudan hayatını kaybetmesinin ardından uyuşturucu suçlamalarıyla tutuklanan 5 sanığın 7 aydır devam eden duruşmaları tamamlandı.
 
Emine UYSAL

Arda Erkan adlı gencin 7 Temmuz 2015 tarihinde, uyuşturucudan hayatını kaybetmesi sonrasında polisin dört ayrı uyuşturucu suçlamayla tutukladığı 5 sanığın 11 Aralık 2015 tarihinden beri 34 celse görüşülen davası karara kaldı.

Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Savcı Ahmet Varol’un sanıklarla ilgili son bilgileri aktarması ve sanık avukatlarının hafifletici nedenleri sunmasının ardından davayı ceza kararı okunmak üzere 10 Haziran’a erteledi.

Meseleyle ilgili bir önceki celsede, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve suçlamaları reddeden Salih Kahraman (E-18), Şakircan Özselmanoğlu, Doğuş Erzen, Erol Tayfur ve Mustafa Kavaz, “Kanunsuz uyuşturucu madde, sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde alma, verme, tasarruf”, “Kanunsuz uyuşturucu hap, alma, verme, tasarruf” suçlarından suçlu bulunmuştu.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia Berkut Barkın’ın huzurunda dün görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanıkların avukatları Kaya Muhtaroğlu, Ali Hidayet, Betül Ciyaslıoğlu, Muhabbet Mevsimler ve Hasan Yücelen hazır bulundu.

Üç sanık, aleyhlerindeki dosyalarını dikkate aldırdı

Salih Kahraman ve Mustafa Kavaz, 2015 Temmuz ayında, Turunçlu kavşağında, 467 gram 579 miligram ağırlığında sentetic cannabionid türü uyuşturucu madde ile 50 adet MDMA hapı, Abdülkadir Zeyin isimli kişiden bin 650 Euro karşılığında alma ve tasarruf suçundan itham edildi. İki sanık da suçlamaları kabul etti.

Şakircan Özselmanoğlu aleyhine, 29 Ekim 2015 tarihinde, Metehan Kara Sınır Kapısı’ndan, yaklaşık iki gram sentetic cannabionid türü uyuşturucu maddeyi alma, tasarruf ve ithal suçları getirildi. Özselmanoğlu da, suçlamayı kabul etti.

Avukatlar, hafifletici nedenleri sundu

Salih Kahraman’ın avukatı Kaya Muhtaroğlu, müvekkilinin ilkokul mezunu ve 6 çocuklu bir ailenin ferdi olduğunu belirtti.

Muhtaroğlu, "Sanık, maalesef, erişimi en kolay olan uyuşturucu maddelerle yakalandı. Cahilliği nedeniyle bu maddelere yöneldi. Bu olayda yakın arkadaşını kaybetti ve durumun ciddiyetini kavradı. Mahkemenin sanığa mülayim davranmasını talep ederim" dedi.

Şakircan Özselmanoğlu'nun avukatı Ali Hidayet, 27 yaşındaki müvekkilinin, kötü arkadaş çevresi nedeniyle uyuşturucuya bulaştığını ve kaybettiği arkadaşının üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

Hidayet, "Sanık, ailesiyle birlikte yurtdışına giderek tedavi olacak. Mülayim davranılmasını talep ederim" şeklinde konuştu.

Erol Tayfur'un avukatı Muhabbet Mevsimler, olay gecesi bir kişinin hayatını kaybettiğini ve sanığın ilk günden hatasını kabul ettiğini ve pişman olduğunu anlattı.

Mevsimler, "Sanığın eşi, üzüntüsünden kısmi felç geçirdi. 4 yaşında bir çocuğu var. Sanık, eşinin rahatsızlığından sonra cezaevinde intihara teşebbüs etti. Uyuşturucu sorunu, aslında ülkenin sorunu ve gençliği sardı. Sanık, çok pişman oldu. Arkadaşlarının ölmesi, onları çok sarstı. Ceza takdirinde mahkemenin mülayim davranmasını talep ederim" ifadesini kullandı.

Avukat Betül Ciyaslıoğlu, 23 yaşındaki müvekkili Doğuş Erzen'in son derece pişman olduğunu dile getirdi.

Ciyaslıoğlu, "Sanık, babasının aniden hayatını kaybetmesini atlatamadı. Kız arkadaşları nedeniyle uyuşturucuya alıştı. Toplum kadar çetenin ağına düşen gençler de mağdurdur. Bu gençleri hapse göndermektense, çetelerden koruyup, rehabilite etmeli. Denetimli Serbestlik Yasası ile gençlerin yeniden kazandırılması amaçlanıyor. Sanık, kendi imkanlarıyla tedaviye başlamıştı. Sanık, topluma faydalı olmak için mücadele ediyor. Denetimli Serbestlik Yasası'ndan faydalanmak istiyor" dedi.

Mustafa Kavaz'ın avukatı Hasan Yücelen, 26 yaşındaki müvekkilinin pişman olduğunu kaydetti.

Yücelen, "Bir vefatın yaşanmasıyla olayın ciddiyetini kavradı. Bu suça karışmakla tüm ailesini cezalandırdı. Yeni bir hayat kuracak" şeklinde konuştu.

Başkan Ömer Güran, davayı, ceza kararları okunmak üzere 10 Haziran'a erteledi.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.