1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 35 YAŞINDA YAŞAMA ACI VEDA....
35 YAŞINDA YAŞAMA ACI VEDA....

35 YAŞINDA YAŞAMA ACI VEDA....

Gönyeli-Boğazköy arasında... Arkadaşları hala inanamıyor…

A+A-


Gönyeli-Boğazköy arasındaki yolda geçtiğimiz Perşembe günü meydana gelen elim trafik kazasında yaşama veda eden 35 yaşındaki Tema Halil Eşmene için dün İsmail Safa Camisi’nde dini tören düzenlendi.

Diyalog-Kamil HÜNERLİ

Zamansız vedası ile başta ailesi olmak üzere tüm dost ve sevenlerini üzüntüye boğan Tema Halil Eşmene, düzenlenen dini törenin ardından toprağa verilmek üzere İngiltere’ye gönderildi.

Yakınlarından alınan bilgiye göre, İngiltere’de dünyaya gelen ve uzun yıllar ailesi ile birlikte Lodra’da ikamet eden Eşmene, geçtiğimiz yıllarda KKTC’ye dönüş yapmıştı.

Aslen Meriçli (Mora) olan Eşmene, İstanbul Handling şirketinde çalışıyordu.


Kıbrıs’ta yaşlanmak istiyordu…

Tema Halil Eşmene’nin acı haberini Londra’da alan aile yakınları önceki gün Kuzey Kıbrıs’a geldi. ‘Çok sevdiğim Kıbrıs’ta yaşayacağım’ diyen ve bu isteğini kırmadıkları Tema’yı Kıbrıs’a gönderdiklerini söyleyen aile yakınları, “Hayat dolu bir insandı. Londra’da doğmasına rağmen o hep Kıbrıs’ta yaşamak istedi. Bu hayalini de gerçekleştirdi. Fakat bu elim kaza hepimizi şok etti. Annesi ve babasının isteği üzerine naaşını Londra’ya götürüp orada defnedeceğiz” diyerek yaşadıkları üzüntüyü anlattı.


Arkadaşları hala inanamıyor…

Lefkoşa Mezarlığı’nda bulunan İsmail Safa Camisi’nde dün kılınan cenaze namazına katılan dostları da Tema’nın beklenmedik kaybının hüznünü yaşadıklarını ifade etti. Tema’nın, Gönyeli’de kısa sürede herkes tarafından sevilen birisi olduğunu söyleyen arkadaşları, “Şen şakrak birisiydi. Hayatı doya doya yaşamak isterdi. Şakalarıyla herkesi güldürürdü. Herkese karşı saygılı bir gençti. Çok iyi araba kullanırdı, bu kazayı nasıl yaptı hala aklımız almıyor. Allah ailesine sabırlar versin. Biz onun ismini ve hatıralarını yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.


Boğaz yolu ölüm saçıyor…

Tema’nın cenaze törenine katılan bir vatandaş ise, üzücü kazanın olduğu yolda daha önceden de canların gittiğini, ocaklara ateş düştüğünü söyleyerek, “Gönyeli-Boğazköy arasındaki yol ölüm saçıyor. Bu yolun son kurbanı Tema oldu. Özellikle geceleri o yolda araba kullanmak cesaret ister. Çünkü yolda hem aydınlatma yok hem de asfalt çukurlarla dolu. İnsanlar karanlıkta arabalarıyla çukura düşünce direksiyon hakimiyetini kaybediyor ve kenarında herhangi bir bariyer olmayan yoldan çıkarak tarlaya savruluyor. Büyük çoğunlukla da yol kenarındaki selvi ağaçlarına çarpıyor. Tema’nın hayatını kaybettiği kaza da bu şekilde olmuş olabilir. Başka canlar yanmadan, başka Tema’lar ölmeden bu yola bir önlem alınmalı” dedi.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.