1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 35 YIL ODASINDA SAKLADI
35 YIL ODASINDA SAKLADI

35 YIL ODASINDA SAKLADI

35 YIL ODASINDA SAKLADI

A+A-

Samsun Vezirköprü ilçesinde yaşayan Bahaddin Uysal, yıllar önce gittiği Almanya’dan aldığı otomobilini 35 yıldır oturma odasında saklıyor.

Vezirköprü ilçesinde 73 yaşındaki Bahaddin Uysal, işçi olarak gittiği Almanya'dan satın aldığı otomobilini 35 yıldır 5 katlı apartmanının birinci katındaki boş dairenin oturma odasında saklıyor.

1970 yılında Almanya'ya inşaat işçisi olarak gittiğini ve 9 yıl sonra Almanya'dan satın aldığı otomobille Vezirköprü ilçesine izne geldiğini söyleyen Uysal şunları ifade etti:

“Almanya'dan Türkiye'ye geçici plakayla arabamı getirdim ve gümrüğünü ödedim. Sonra Almanya'ya döndüm. Otomobilimi 1979 yılında inşaatı devam eden apartmanın giriş katındaki bir odaya bıraktım. Odanın duvarlarını da tuğlalarla ördürdüm.

Almanya'dan Türkiye'ye zaman zaman geldiğimde otomobili apartmanın duvarları örüldüğü için dışarı çıkaramadım. Son olarak 1998 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yaptım.

Apartmanın duvarları örüldükten sonra otomobil birinci katta kaldı. İstesem duvarları yıkıp aracı çıkartabilirdim ama ilk otomobilim olduğu için ona gözüm gibi bakmaya başladım. Otomobili dışarı çıkartamıyorum ama zaman zaman olduğu yerde çalıştırıyorum.

Otomobili 35 yılda sadece ilk aldığım yıl kullandım. Otomobilimin tüm parçaları orijinal olduğu için 35 yıl sonra antika sınıfına girdi. Otomobili çok iyi paralara satın almak istiyorlar. Yurt içi ve yurt dışından birçok kişi arıyor ama kesinlikle satmıyorum ve satmayacağım. Çocuklarıma benden hatıra bırakmak istiyorum. Onların da bu aracı satmalarını istemiyorum."

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.