1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 35 YILDIR ÇADIRDA YAŞIYOR
35 YILDIR ÇADIRDA YAŞIYOR

35 YILDIR ÇADIRDA YAŞIYOR

Lefkoşa Surlariçi bölgesindeki yüzlerce dram örneğinden biri;

A+A-

Hasan Yarkın’ın 35 yıldır derme çatma bir çadırda süren yaşam savaşı, Lefkoşa Surlariçi bölgesindeki yüzlerce dramdan sadece biri.

Alkol ve sigara sorunu yanında, yaşadığı sinir krizleri nedeniyle yıllar önce eşi tarafından evden uzaklaştırılan 80 yaşındaki Yarkın, yıllardır evinin karşısındaki çadırda barınmaya çalışıyor.

Kocasının akli dengesinin yerinde olmadığını savunan eşi Hürmüz Yarkın, yaklaşık 40 yıldır ayrı olduklarını ancak kocasının evinden uzağa gitmek istemediğini aktardı.

Yaşlı adamın gece gündüz alkol ve sigara kullanmasının ilişkilerinin bitmesinde en büyük nedenlerinden birisini oluşturduğunu belirten Hürmüz Yarkın, yine de çadırda yaşayan eşinin bakımını yıllardır elinden geldiğince sürdürmeye çalışıyor. Yarkın, artık yaşının çok ilerlediğini ve eşine bakmakta çok zorlandığını vurgulayarak, devletin ilgisine muhtaç olduklarını vurguladı.

Eşini eve alamadığını, çünkü evde engelli bir çocukları bulunduğunu ve eşinin yaşadığı öfke sorunları nedeniyle şu anda 40 yaşında olan kızlarına şiddet uygulamasından korktuğunu söyledi.

Yıllardır konuştukları her yetkilinin, eşini bu şartlarda yaşamaktan kurtarmak için söz verdiğini belirten Yarkın, bu güne kadar hiç kimsenin sözünü tutmadığından yakındı.

Yaşlı adamın, huzurevine gitmek istemediğini, konu açıldığı zaman ise kriz geçirdiğini anlatan Yarkın, kocasının seksen yaşını geçtiği için başına bir şey gelmesinden korktuğunu ifade etti.

Hürmüz Yarkın, çadırın yerine yapılacak minik bir kulübeye de razı olduklarını belirtti.

Dört çocuğu olmasına rağmen yaşlı adama kimsenin sahip çıkmadığını belirten bölge sakinleri, Hasan Yarkın’ın yaşadığı bu yeri ‘köpek kulübesi’ olarak nitelendirdi.

Yaşlı adamın her gece içkisini içip uyuduğunu, sarhoş olduğu için soğuk ve yağmuru hissetmediğini aktaran komşuları, Yarkın’ın durumuna yetkililerin müdahale etmesi çağrısında bulundu.

Sorularımıza gülerek cevap veren Hasan Yarkın bir yandan çadırda mutlu bir yaşam sürdürdüğünü söylerken, bir yandan da “Karımı ve çocuğumu bırakıp hiçbir yere gidemem. Ben burada ölmek istiyorum” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.