1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 36. GÜZELYURT PORTAKAL FESTİVALİ 28 HAZİRAN İLE 14 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA…
36. GÜZELYURT PORTAKAL FESTİVALİ 28 HAZİRAN İLE 14 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA…

36. GÜZELYURT PORTAKAL FESTİVALİ 28 HAZİRAN İLE 14 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA…

ÖZÇINAR: “BÜYÜKLÜLÜĞÜ VE ÇOK YÖNLÜLÜĞÜ İLE FARKLILIK YARATAN FESTİVALİ 36. KEZ DÜZENLEMENİN HEYECANINI HİSSEDİYOR, FESTİVALİN MARKA HALİNE GELMESİNDEN GURUR DUYUYORUZ”

A+A-

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kuzey Kıbrıs halkını 28 Haziran ile 14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 36. Güzelyurt Portakal Festivali’ne davet ettiklerini kaydetti.

Festivalin bu yıl da fark yaratacağını vurgulayan Özçınar, festival aracılığı ile toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı amaçladıklarını ve bunun için çalıştıklarını vurguladı.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde bugün 36. Güzelyurt Portakal Festivali’ni tanıtmak ve organizasyonlar hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına, festivalin komite üyeleri, belediye meclis üyeleri, belediye yetkilileri ve sponsorlar katıldı.

FESTİVALE SAĞLIK ALANINDA BİR YENİLİK…

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar basın toplantısında festivalle ilgili bilgi verdi.

Özçınar, geçtiğimiz yıl festivalle ilgili yaptıkları kamuoyu araştırmasını değerlendirdiklerini dile getirerek, vatandaşların önerilerini dikkate alarak bu yılki festivale sağlık alanında bir yenilik eklediklerini belirtti.

Mahmut Özçınar, festival boyunca halka sağlık hizmeti verilebilmesi için “Kolan British Hospital” yetkilileri ile bir protokol imzalandı.

Protokole göre festival süresince park içerisinde oluşabilecek ani rahatsızlıklarda ilk müdahaleyi yapabilmek amacı ile bir stand oluşturulacak.

Standtan Güzelyurt Belediyesi Yaşlı Hizmet Birimi’nin misafiri olarak parka gelecek üyeler de yararlanabilecek.

FESTİVALİ CANLI İZLEME ŞANSI…

Özçınar, basın toplantısındaki konuşmasında festivalin, www.guzelyurtportakalfestivali.com adresinden 17 gün boyunca canlı olarak izlenebileceğini ve söz konusu siteden programlar hakkında bilgi alınabileceğini açıkladı.

“BÜYÜK VE ÇOK YÖNLÜ BİR FESTİVAL…”

36. Güzelyurt Portakal Festivali’nin narenciyeyi ön plana çıkartarak tüketim alışkanlığını artırmak için düzenlediğini anımsatan Mahmut Özçınar,  “Büyüklülüğü ve çok yönlülüğü ile farklılık yaratan festivali 36. kez düzenlemenin heyecanını hissediyor, festivalin marka haline gelmesinden gurur duyuyoruz” dedi, festivali bu günlere taşıyanlara teşekkürlerini iletti.

ÜCRETSİZ PİYANGO BİLETİ ALMA FIRSATI…

Festivaldeki stantlarda, yöresel yiyeceklerin, el emeği göz nuru el işlerinin de yer alacağını vurgulayan Özçınar, üretilen ürünlerin festival sayesinde pazarlanabileceğine işaret etti.

Mahmut Özçınar, başlatıldığı ilk yıldan beri yoğun ilgi gören ve bu yıl 5. gerçekleştirilecek “Festival Piyangosu”nun festival süresince halka yine ücretsiz dağıtılacağını söyledi, 50 bin bilet dağıtılmasının planlandığını açıkladı.

Özçınar, indirim günleri kapsamında alışveriş yapanlara ücretsiz olarak dağıtılacak piyangonun çekilişin final gecesi olan 14 Temmuz’da yapılacağını ve bir kişinin çekilişle araç kazanacağını söyledi.

SÜRPRİZ HEDİYLER DAĞITILACAK…

Özçınar, akrobasi, halk dansları gösterisi ve sergi ile başlayacak festivalin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yapacağını söyledi, şu bilgileri verdi:

“Güzelyurt Portakal Festivali’nin korteji 28 Haziran’da Kuzey Kıbrıs’a gelen konuk belediye temsilcileri, yabancı heyetler, okullar, kültür ve sanat dernekleri, kurum ve kuruluşlar, spor kulüpleri ve canlandırıcı ekiplerin katılımıyla gerçekleşecek.

Yürüyüş güzergâhı boyunca izleyicilere sürpriz hediyeler ile portakal dağıtılacak.”

KONSERLER ÜCRETSİZ OLACAK…

Mahmut Özçınar, festivale yerli sanatçıların yanı sıra Türkiyeli sanatçıların da katılacağını söyledi ve şunları ekledi:

“Festivalde Hadise, Mustafa Ceceli, Ayda, Mustafa Bozkurt, Kolpa, Onur Uğuş ve Melis Bilen sahne alacak ve tüm konserler ücretsiz olacak.

“Yetenek Sizsiniz Türkiye” yarışmasının finalistleri, Jöngler Edie, Akrobasi Futbol, Fire Storm ve İlizyon Hoduni da festivalde sahne alacak.

“Yetenek Sizsiniz Türkiye” yarışmasında birinci gelen Atalay Demirci 4 Temmuz’da izleyici ile buluşacak.”

2 TEMMUZ’DA ÇOCUK ŞENLİĞİ VAR

Özçınar, eğlence, yarışma ve yiyecek stantlarının kurulacağı Çocuk Şenliği hakkında da bilgi vererek şunları söyledi:

“Çocukların eğlenceye doyacağı şenlik 2 Temmuz’da halka açık olacak ve tüm aktiviteler ücretsiz gerçekleşecek.

Bölge ilköğretim kurumları, özel kreşler ve dernekler şenlikte dans gösterisi yapacak. Ayrıca şenlikte Türkiye’de ilgi ile karşılanan küçük baterist “Baha Bayırlı” da yer alacak. Gecede çocuklara özel hediyeler de dağıtılacak.”

VATANDAŞLAR İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ YAPABİLECEK…

“İndirim Günleri”nin bu yıl 3 Temmuz ve 10 Temmuz’da düzenleneceğini belirten Mahmut Özçınar, etkinlik süresince çarşı merkezinin trafiğe kapatılacağını, böylece vatandaşların güvenli ortamda alışveriş yapabileceğini söyledi.

Özçınar, İndirim Günleri’nin saat 10.00 ile 24.00 saatleri arasında gerçekleşeceğini belirtti.

Mahmut Özçınar şunları da ekledi:

“İndirim Günleri’nde yerli sanatçılar da yer alacak. Ayrıca dans gösterileri ve eğlenceli aktiviteler yapılacak.

İndirim Günleri kapsamında alışveriş yapan vatandaşlar alışveriş fişlerine karşılık piyango bileti alma şansı yakalayacak.”

KÜLTÜR DERNEKLERİNİN GÖSTERİLERİ…

Bölge kültür ve sanat derneklerinin etkinlikleri ile festivalde yer alacağını belirten Özçınar,  “Bölge dernekleri yanında diğer ilçelerde bulunan sanat dernekleri de farklı gecelerde sahne alarak gerek müzik gerekse dansta hünerlerini sergileyecek” dedi.

HER AKŞAM TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYU…

Güzelyurt Portakal Festivali’nde binlerce şişe portakal suyu ve binlerce torba portakal dağıtılacağını vurgulayan Özçınar,  “Halka ücretsiz olarak dağıtılacak portakallar narenciye kuruluşları ve ihracatçıları tarafından sağlanacak. Belediye tarafından oluşturulacak stantlarda her akşam halka taze sıkılmış portakal suyu ikram edilecek” ifadesine yer verdi, yaklaşık 40 ton portakalın bu amaçla soğuk hava depolarında muhafaza altına alındığını söyledi.

CANLI KARİKATÜR ÇİZİMİ OLACAK…

Festivalde, defile de yapılacağını dile getiren Mahmut Özçınar şunları ekledi:

“10 Temmuz’da, “İndirim Günleri” kapsamında karikatür sanatçılarının katılımı ile  Canlı Portre Karikatür Çizimi  olacak.

Türkiye’de büyük ilgi gören “Karizma Show” adıyla turnelere çıkan grup gösteri yapacak. Gösteriler 12- 13 Temmuz’da gerçekleştirecek.”

GOLF, FUTBOL, TAVLA…

Festivalde, ilk kez Golf Turnuvası düzenleneceğini anlatan Özçınar, turnuvanın 7 Temmuz’da olacağını, ilk kez gerçekleşecek “Drift”te ise para ödüllü olacağını, “Drift”in 30 Haziran’da yapılacağını belirtti.

Mahmut Özçınar, “Girne Con Kahve Sponsorluğu”nda para ödüllü olarak düzenlenecek tavla turnuvası 6 Temmuz’da finali 7 Temmuz’da gerçekleşecek. Ayrıca Minikler ve Masterler Futbol turnuvaları düzenlenecek. Festivalde “Gençler Yarışıyor” adlı bir yarışma da olacak. Para ödüllü yarışların birinci etabı 7 Temmuz ikinci etabı 13 Temmuz’da gerçekleşecek” dedi.

FİNALDE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ…

Özçınar, final akşamında Türkiyeli sanatçı Onur Uyuş’un konser vereceğini, aynı gece “Kidcirco Ekibi”nin gösterisi olacağını söyledi ve ekledi:

“Melis Bilen’in de sahne alacağı gecede izleyicilere binlerce hediye dağıtılacak ve festival havai fişek gösterileri ile sona erecek.”

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.