1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 36. GÜZELYURT PORTAKAL FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR
36. GÜZELYURT PORTAKAL FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR

36. GÜZELYURT PORTAKAL FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR

AÇILIŞINA CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NUN KATILACAĞI FESTİVAL 14 TEMMUZ’A KADAR SÜRECEK

A+A-

36. Güzelyurt Portakal Festivali yarın başlıyor.

Güzelyurt Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 14 Temmuz’a kadar sürecek olan festival, saat 19.00’da kortej yürüyüşüyle başlayacak. Saat 21:00’de ise, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Sanat Engel Tanımaz” Sergisi Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından açılacak.

“Hadise”, “Mustafa Ceceli”, “Kolpa”, “Yetenek Sizsiniz” ile “O Ses Türkiye finalistleri”, stand-up gösterileri, animasyon, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yer alacağı Festival programı “guzelyurtportakalfestivali” veya “guzelyurtfestival.org” adresinden takip edilebilecek.

Festival süresince bu yıl yine portakal suyu ve portakal dağıtılarak, Belediye tarafından oluşturulacak stantlarda her akşam halka taze sıkılmış portakal suyu ikram edileceği belirtilen açıklamada, bu yıl Festival Parkında 3 farklı yere monte edilen kamera aracılığı ile web sayfasından (www.guzelyurtfestival.org) canlı yayın yapılmasının da  organize edildiği kaydedildi.

FESTİVAL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLAYACAK

36. Güzelyurt Portakal Festivali, saat 19.00’da Güzelyurt Kurtuluş İlkokulu önünden kortej yürüyüşüyle  başlayacak. Kortejde, konuk belediye ve heyetler, okullar, kültür ve sanat dernekleri, kurum, kuruluşlar, spor kulüpleri ve animatör ekipler yer alacak.

Kortej yürüyüşü süresince beş yol, kapalı pazar, ve müze önü olmak üzere üç ayrı noktada çeşitli etkinlikler yer alacak. Durma noktalarında kültür sanat dernekleri, animatör, ilizyonistler ve palyaçolar gösteriler yapacak ve seyircilere sürpriz hediyeler dağıtılacak. Festivalin simgesi bay ve bayan Portakal Maskotları, kortej yürüyüşünde ekiplere eşlik edecek.

AÇILIŞ GÖSTERİLERİ

Kortej Yürüyüşü sonrası açılış gösterileri sunulacak ardından da Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Sanat Engel Tanımaz” Sergisi saat 21:00’de Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından yapılacak.

Sergi açıldıktan sonra, Amfi Tiyatroda Halkdansları gösterileri; havuz başında ise Jöngler Edie, ateş ve akrobasi gösterileri yer alacak.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.