1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 36 SAAT SONRA O UÇAKTAN HABER GELDİ!
36 SAAT SONRA O UÇAKTAN HABER GELDİ!

36 SAAT SONRA O UÇAKTAN HABER GELDİ!

239 kişiyle irtibat kesildi

A+A-

Malezya Havayolları’na ait 227 yolcu ve 12 mürettebatı taşıyan uçaktan 36 saati aşkın süredir haber alınamazken, kayıp uçaktan ilk sinyallerin alındığı bilgisi geldi. Radardan gelen sinyale göre uçağa ulaşılma ihtimali gündemde.

Askeri yetkililerin yaptığı basın açıklamasında 370 sefer sayılı uçağın kaybolmadan önce rotasını kalkış yaptığı Kuala Lumpur’a çevirmiş olabileceği açıklandı.

İkisi bebek 227 yolcu ve 12 mürettebatı taşıyan Boeing 777 tipi uçak, Cuma günü 12.21’de (TSİ 18.21’de) başkent Kuala Lumpur’daki havaalanından kalktı. Malezya ve Vietnam’ın Ho Chi Minh şehri arasında iken uçaktan yerel saatle 02.40’ta (TSİ 20.40’ta) irtibat kesildi. 

10 BİN 668 METREDE KAYIP
Yetkililer, uçağın Güney Çin Denizi üzerinde Vietnam hava sahası yakınında kaybolduğunu açıkladı. Uçağın kaybolduğu sırada 10 bin 668 metre yükseklikte seyrettiği ve pilotların herhangi bir sorundan bahsetmediği belirtildi.

Aramalar kapsamında bir uçak, iki helikopter ve dört deniz aracı Güney Çin Denizi kıyılarına gönderildi ancak uçağın enkazına ulaşılamadı. Vietnam donanmasından bir yetkili, uçağın Malezya kıta sahası içinde denize çakılmış olabileceğini, hükümet ise uçağın uçuş rotası üzerinde ülkenin doğusunda yağ izine rastladıklarını açıkladı.

DENİZE Mİ ÇAKILDI
Malezya Başbakanı Necip Rezak ise kayıp uçağın izine ulaşamadıklarını söylerken, Ulaştırma Bakanı Hişamuddin Hüseyin spekülasyonlara karşı uyararak “Uçağın yerini belirlemek için elimizden geleni yapıyoruz. Önce bilgileri doğrulamamız gerekiyor” diye konuştu.

TERÖR ŞÜPHESİ
Uçuş listesindeki İtalyan Lui Maraldi (27) ve Avusturyalı Christian Kozel’in (30) uçakta olmadığı, her ikisinin de pasaportlarının çalındığı anlaşıldı. Çalıntı pasaportla binenlerin terörist olabileceği değerlendirilmeye başlandı. 

Malezya Ulaştırma Bakanı aynı zamanda iki yolcunun daha şüpheli durumda olduğunu ve kimliklerinin araştırdıklarını ifade etti.

SON GELİŞME

Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı Rodzali Davud, askeri radarın, Güney Çin Denizi üzerinde kaybolan Malezya uçağının geri dönmüş olabileceğine işaret ettiğini söyledi.

Davud, düzenlediği basın toplantısında, askeri radarın "uçağın muhtemel bir geri dönüş yaptığına işaret ettiğini" ifade ederken, uçağın rotasından ne kadar sapmış olabileceğine ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Malezya Havayolları Üst Yöneticisi Ahmed Cuhari Yahya ise pilotun geri dönmesi halinde hava trafik kontrol yetkililerini durumdan haberdar etmesi gerektiğini ancak yetkililerin herhangi bir tehlike çağrısı almadıklarını bildirdi.

Bu arada dün sabah erken saatlerden bu yana kayıp uçağı arama çalışmalarına ABD donanması da bir savaş gemisiyle katılıyor.

Güdümlü füze destroyeri USS Pinckney'in, arama çalışmalarına katılmak üzere uluslararası sulardan Güney Çin Denizi'ne yol aldığı kaydedildi. Destroyer, arama-kurtarma çalışmalarında kullanılabilecek 2 helikopter de taşıyor.

ABD donanmasının ayrıca Okinawa'daki devriye ve keşif uçağı Orion'u arama çalışmalarına yönlendirdiği belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.