1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 366 GEÇİCİ KADRODAKİ MEMURUN SÖZLEŞMELERİ UZATILMASIN
366 GEÇİCİ KADRODAKİ MEMURUN SÖZLEŞMELERİ UZATILMASIN

366 GEÇİCİ KADRODAKİ MEMURUN SÖZLEŞMELERİ UZATILMASIN

366 GEÇİCİ KADRODAKİ MEMURUN SÖZLEŞMELERİ UZATILMASIN

A+A-

MECLİS ÖNÜNDE TOPLANAN EYLEMCİLERE UBP MİLLETVEKİLLERİ DE DESTEK VERDİ

ATUN: “MEVCUT HÜKMETİN ARTIK ÜRETECEK HİÇBİR ŞEYİ OLMADIĞINI, BİTME VE TÜKENME NOKTASINA GELDİĞİNİ, SADECE KİN VE İNTİKAMLA KENDİ PARTİLERİNDE BELİRLENEN UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞTIKLARINI GÖRÜYORUZ”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Memur Sendikası (Memur-Sen) Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı döneminde işe alınan 366 geçici kadrodaki memurun sözleşmelerinin uzatılmamasını, tam gün grevle ve Meclis önündeki eylemle protesto etti.

Sendika binası önünde bu sabah saat 8.00’de toplanmaya başlayan eylemciler, saat 10.00’da Meclise doğru yürüyüşe geçti.

Memur-Sen’in eylemine Hür-İş’e bağlı sendikalar ve bazı diğer sendikalar da destek verdi.

İŞTEN ÇIKARILACAK KİŞİLER VE AİLELER, HÜKÜMETİN İSTİFA ETMESİ YÖNÜNDE SLOGANLAR ATTI

İşten çıkarılacak kişiler ve aileler, yürüyüş sırasında hükümetin istifa etmesi yönünde sloganlar atarak “Emekçinin hakkını, ekmeğini elinden alan 1 parti var”, “Ha seçim, ha kurultay sizin aldıklarınızdan ne farkımız var”, “Zam şampiyonu hükümet MYK’ ya esir oldun, ekmeğimize göz koydun” gibi pankartlar da taşıdı.

Eylemciler eski PEYAK yolunu kullanarak Girne Kapısı’ndan geçti ve saat 10.30’da Meclis’e ulaştı.

Bu sırada Meclis Genel Kurulu toplanmıştı.

BAŞBAKAN’I YORGANCIOĞLU’NU MECLİSİN ÖNÜNE DAVET ETTİLER

Meclis önünde yoğun güvenlik önlemiyle karşılaşılan eylemciler burada da sloganlar attı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu meclis önüne davet eden eylemciler, “Başbakan çıkıp işimize son verileceğini yüzümüze söylesin” dedi.

UBP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN EYLEMCİLERE DESTEK

Eyleme tüm UBP milletvekilleri destek verdi. Kemal Dürüst, Ersin Tatar, Hamza Ersan Saner, Faiz Sucuoğlu, Sunat Atun, Nazım Çavuşoğlu, Dursun Oğuz ve diğer UBP milletvekilleri eylemcilerle bir süre sohbet etti.

ATUN: “BU HÜKÜMETİN AYIBIDIR”

UBP Mağusa Milletvekili Sunat Atun, burada yaptığı açıklamada, koalisyon hükümetinin icraatlarını eleştirerek, “Hükümet göreve geldiği günden beri ülkeye hiçbir olumlu hizmet veremedi, yaptığı zamlarla halkın hayatını daha da çekilmez hale getirdi” dedi.

Hükümetin büyük ortağının, işe alınan 366 geçici kadrodaki memurun sözleşmelerinin uzatılmaması kararı aldığını ifade eden Atun, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun konuyla ilgili açıklamasına işaret etti, “Mevcut hükümeti CTP’nin Merkez Yönetim Kurulu yönetmekte veya yönetmeye çalışmaktadır” ifadesine yer verdi.

“KİN VE NEFRET DOLU BİR KARAR”

Hükümetin, halkın beklediği kararlar yerine halkın hayatını daha kötüye sürükleyecek kararlar aldıklarını kaydeden Atun, söz konusu kişilerin işten durdurulması kararını “kin ve nefret dolu” olarak niteledi.

Atun, “Hükümet edenlerin bu kış gününde, yılın son gününde bu insanların ekmeği ile oynaması bir hükümet ayıbıdır. Bu 366 kişi 2004 yılından bu yana istihdam edilen diğer geçiciler hangi şekilde istihdam edildiyse aynı şekilde istihdam edildi” dedi.

“BİTME VE TÜKENME NOKTASINA GELDİLER”

Söz konusu insanların üzerinden siyaset üretildiğini ifade eden Atun, “Mevcut hükümetin artık üretecek hiçbir şeyi olmadığını, bitme ve tükenme noktasına geldiğini, sadece kin ve intikamla kendi partilerinde belirlenen uygulamaları hayata geçirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Mevcut hükümet unutmamalıdır ki sadece Cumhuriyet Türk Partililerin hükümeti değil, tüm KKTC’nin ve halkının hükümetidir” ifadesine yer verdi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.