1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 380 GRAM EROİN ARANIYOR
380 GRAM EROİN ARANIYOR

380 GRAM EROİN ARANIYOR

380 gram eroin aranıyor

A+A-

Ercan Havalimanı’nda Narkotik ekipleri tarafından 29 Ağustos tarihinde ele geçirilen 400 gram eroin türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde ile ilgili polis soruşturması sürüyor. Dün yeniden yargı huzuruna çıkarılan zanlılar Olcay Yanar, Erkan Yeşilyayla ve Nevzat Ünal hakkında 3 gün daha ek tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili yeminli şahadet veren polis, zanlıların Ağustos ayı içinde ülkeye 400 gram daha eroin türü madde ithal ettiklerini ve zanlı Erkan Yeşilyayla’nın evinde bulunan 20 gram madde dışında 380 gram daha uyuşturucu maddenin ve olayla bağlantılı bir kişinin aranmakta olduğunu kaydetti.

Abbas ELMAS

Ercan Havalimanı’nda Narkotik ekipleri tarafından 29 Ağustos tarihinde ele geçirilen 400 gram eroin türü uyuşturucu madde ile ilgili polis soruşturması sürüyor. Dün de ek tutukluluk talebi ile yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılan zanlılar Olcay Yanar, Erkan Yeşilyayla ve Nevzat Ünal hakkında 3 gün daha tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Metin Düzener, zanlı Olcay Yanar, Erkan Yeşilyayla ve Nevzat Ünal’ın “Uyuşturucu madde ithali, alma, verme ve tasarruf” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Zanlı Olcay Yanar’ın 29 Ağustos tarihinde Adana’dan gelerek Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada üzerinde yapılan aramada apış arasına gizlenmiş iki paket halinde yaklaşık 400 gram eroin olduğuna inanılan madde bulunarak zanlının gözaltına alındığını aktaran Düzener, yapılan ileri soruşturmada söz konusu maddeyi Gayretköy’de sakin Erkan Yeşilyayla’ya getirdiği öğrenildiğini belirtti.

Polis Çavuşu Düzener, ayrıca zanlıdan alınan bilgide 1 Ağustos tarihinde 100 gram, 15 Ağustos tarihinde de 300 gram olmak üzere toplam 400 gram eroin türü uyuşturucu maddeyi yine zanlı Erkan Yeşilyayla’ya getirdiğini söylediğini ifade etti.

Zanlı Erkan Yeşilyayla’nınGayretköy’de bulunan ikametgahında gerçekleştirdikleri aramada ise ikametgahın avlusunda iki ayrı ayakkabı içinde taşlara altına gizlenmiş yaklaşık 20 gram eroin olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını anlatan Metin Düzener, zanlı Nevzat Ünal’ın da olayla bağlantılı olduğuna inandıklarını ifade etti.

Zanlı Nevzat Ünal’ın avukatı aracılığı ile polise giderek teslim olduğuna da dikkat çeken Düzener, ülkeye ithal edilen ve kayıp olan 380 gram eroin türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin ve olayla bağlantılı bir kişinin halen aranmakta olduğunu aktardı.

Düzener, zanlıların tutuklu kaldığı 3 gün zarfında 32 kişinin sorgulandığını ve ifadelerinin temin edildiğini belirterek, yürütülen polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığını ve zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya olumsuz etki edebileceğinden 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlı Olcay Yanar ve Erkan Yeşilyayla ek tutukluluk talebine itiraz etmezken, zanlı Nevzat Ünal’ın savunma avukatı Enver Öztürk müvekkilinin olayla bağlantısız olduğunu, istenilen 8 günlük tutukluluğun özgürlük haklarını kısıtlayıcı nitelikte olduğunu belirterek mahkemenin zanlıyı serbest bırakmasını veya daha kısa bir süre vermesi talebinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.