1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 39. KKTC ULUSLARARASI FUARI
39. KKTC ULUSLARARASI FUARI

39. KKTC ULUSLARARASI FUARI

Cuma günü başlıyor;

A+A-

 

10 GÜN SÜRECEK FUARA 107’Sİ KKTC, 30’U TÜRKİYE’DEN 137 FİRMA KATILACAK

FUAR PAZAR - PERŞEMBE GÜNLERİ ARASINDA 19.00 - 23.00; CUMA-CUMARTESİ GÜNLERİ İSE 19.00- 24.00 SAATLERİ ARASINDA ZİYARETE AÇIK OLACAK

“39. KKTC Uluslararası Fuarı” cuma günü başlıyor.

Lefkoşa’da Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı’nda yer alacak ve 14 Haziran’a kadar sürecek fuara, 107’si KKTC, 30’u da Türkiye’den toplam 137 firma ve kuruluş katılarak ürün ve hizmetlerini tanıtacak.

Fuarın açılışı, Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından saat 19.00’da yapılacak.

Fuar için Türkiye Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Özgür Volkan Ağar başkanlığında bir heyet de KKTC’ye gelecek.

KKTC standında 41 sanayici-imalatçı, 64 ithalatçı ve 2 tanıtım amacıyla toplam 107 firma ürünlerini sergileyecek.

Fuarda her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti standı yer alacak ve Türkiye’nin değişik sektörlerinde hizmet veren, büyük ölçekli sanayi kuruluşlarının tanıtımı ve ürünleri sergilenecek.

Fuara katılacak firmalar 3 bin metrekarelik kapalı ve 4 bin metrekarelik alanda ürün ve hizmetlerini tanıtacak.

39. KKTC Uluslararası Fuarı, pazar - perşembe günleri arasında 19.00 - 23.00; cuma-cumartesi günleri ise 19.00- 24.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

TÜRKİYE STANDI “TÜRK MALI” İMAJIYLA

KKTC 39. Uluslararası Fuarı’nda 30 firmanın katılımıyla Türkiye Cumhuriyeti standı da yer alacak. Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından “milli katılım” çerçevesinde organize edilen ve “Türk malı” imajının öne çıkarılacağı Türkiye standında değişik sektörlerde hizmet veren, büyük ölçekli sanayi kuruluşlarının tanıtımı yapılacak ve ürünleri sergilenecek.

TC standında, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin yer alacağı bir bilgilendirme standı da kurulacak.

SICAK SATIŞ YOK

Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba’dan alınan bilgiye göre, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonuyla düzenlenecek genel amaçlı fuarda mal ve hizmetlerin ticari tanıtımı yapılacak ancak sıcak satış olmayacak.

LUNAPARK, ETKİNLİKLER, GÖSTERİLER, ANKET…

10 gün sürecek fuar boyunca sosyal, kültürel ve eğlence etkinlikler de yer alacak.

Çocukların eğlenmesi için lunaparkın da açılacağı fuarda katılımcıları ve ürün gruplarını içeren fuar kataloğu ziyaretçilere ücretsiz dağıtılacak; ziyaretçi ve katılımcılara yönelik anket düzenlenecek.

Fuarda halk dansları gösterisi yanında çeşitli etkinlikler sunulacak. Bazı radyo ve TV kanalları canlı yayınlar yapacak.

TALEP ARTTI, YER SIKINTISI VAR

Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba, fuara bu yıl katılarak ürünlerini sergilemek ve ticari tanıtımını yapmak isteyen firmaların hem sayısında, hem de yer hacmi büyüklüğü talebinde artış olduğunu açıkladı.

Akçaba, “Ne var ki büyük yer talebi olan firmaların bir kısmına imkanlar çerçevesinde yer verilmiştir. Bu taleplerin karşılanması için kapalı mekanlara ve açık sergi alanlarına ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

STANTLARDA NELER YER ALACAK?

Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba’nın verdiği bilgiye göre, Türkiye ve KKTC stantlarında sergilenecek ürünler şöyle:

“Türkiye stantlarında: Alternatif enerji sistemleri, ev ofis mobilyaları, alüminyum ofis bölme sistemleri, ev ve döşemelik tekstil ürünleri,  duş - küvet kabinleri, banyo - mutfak dolapları ve aksesuarları, paslanmaz çelikten mutfak eşyaları, kereste, parke lambiri vb. ahşap ürünleri,  endüstriyel tip soğutma reyonları, sünger yatak, baza, başlık ve yastık çeşitleri, porselen sofra eşyaları, gıda ürünleri.

KKTC stantlarında: Kıbrıs’a özgü el sanatları ve hediyelik eşya, inşaat ve yapı malzemeleri, mutfaklar, oturma grupları, mobilya, yatak takımları, banyo ve aksesuarları, beyaz eşya çeşitleri, soğutma sistemleri,  müzik setleri, gıda ürünleri, temizlik malzemeleri, zirai tarım aletleri, alkollü alkolsüz içecekler, bilgisayar ve aksamları,  parke, bordür ve drenaj boruları, iç ve dış cephe boyalar, kimyasal ürünler, alcı dekorasyon ürünleri, güvenlik sistemleri, kameralar ve ekipmanları, çocuk oyuncakları, bisiklet ve aksesuarları, iş makineleri, büro malzemeleri, sigorta hizmetleri, garaj kapıları, dekorasyon amaçlı taşlar, bahçe havuzları ve mobilyaları, alternatif enerji sistemleri, iletişim hizmetleri, küçük ev gereçleri ve aksesuarları, yabancı dil eğitim hizmetleri.”

Fuarı geçtiğimiz yıl yaklaşık 55-60 bin kişi ziyaret etmişti.

T.A.K

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.