1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 3’LÜ ZİRVE TOPLANTISINDAN BEKLENTİLER BÜYÜK
3’LÜ ZİRVE TOPLANTISINDAN BEKLENTİLER BÜYÜK

3’LÜ ZİRVE TOPLANTISINDAN BEKLENTİLER BÜYÜK

2016 yılında enerji ve Kıbrıs sorunu alanındaki çalışmaların ilk büyük durakları ...

A+A-

SÖZLERİN PRATİĞE DÖKÜLMESİ HEDEFLENİYOR

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasındaki üçlü zirve toplantısında temel hedefin planların artık hayata geçirilmesine başlanması olduğu haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, 28 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail Üçlü Zirvesi ve öncesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Davos’ta Dünya Ekonomik Forumu’na katılımının, 2016 yılında enerji ve Kıbrıs sorunu alanındaki çalışmaların ilk büyük durakları olacağını yazdı.

Üçlü toplantının ilk kez zirve düzeyinde yapılacağını kaydeden gazete, bilgilere göre toplantıda bugüne kadar görüşülenler ve açıklamaların hayata geçirilmesi, ayrıca askıda bekleyen konuların aşılmasının hedeflendiğini aktardı.

Önceliğin enerjide olduğunun görüldüğünü belirten gazete, şirketlerin de bu konuda baskılar yaptığına dikkat çekti.

Gazete bilgilere göre “hareket eden treni kaçıran asla sona ulaşma fırsatına sahip olmayacak” yorumlarında bulunulduğunu belirterek, sürecin bekleyemeyeceği mesajının verildiğini kaydetti.

Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın, Mısır ile olan üçlü işbirliklerinde olduğu gibi bu işbirliğinin de artık ilerlemesini istediklerini aktaran gazete, Mısır ile olan işbirliğinin daha hızlı ilerlediğine dikkat çekti.

Mısır ile olan üçlüye Ürdün’ün de katılması için zemin hazırlanmakta olduğunu kaydeden gazete, AB üye ülkelerinin de bölgedeki işbirliklerine müdahil olmaya ilgi gösterdiğini aktardı.

Gazete haberinde görüşmenin, İsrail ile Türkiye’nin yeniden yakınlaşmasının gölgesinde yapılacağına da vurgu yaptı.

DELEK UMUTLU

Öte yandan Alithia gazetesine göre, Delek Grubu Başkanı Yitzhak Tshuva, Doğu Akdeniz bölgesinde çok daha fazla doğalgaz olduğuna dikkat çekti.

Tshuva’nın, tüm bölgede; İsrail, Kıbrıs, Mısır ve diğer yerlerde keşfedilecek çok daha fazla doğalgaz ve petrol olduğu yönündeki inancını dile getirdiğini aktaran gazete, Tshuva’nın bu tez ve değerlendirmelerinin, Tel Aviv borsasındaki toplantıda ve enerji alanındaki analizciler huzurunda yapılmasıyla büyük bir önem kazandığı ve yeni perspektifler yarattığı kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.