1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “3’ÜNCÜ ÇINARLI KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ”
“3’ÜNCÜ ÇINARLI KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ”

“3’ÜNCÜ ÇINARLI KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ”

“3’ÜNCÜ ÇINARLI KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ” 7-9 HAZİRAN'DA YAPILACAK

A+A-

“3. Çınarlı Kültür Sanat Festivali”, bu yıl 7-9 Haziran tarihleri arasında Çınarlı Köy Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Geçitkale Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre “Sanata ve sanatçıya saygı” adı altında düzenlenecek festivalde, hem örf ve adetlerin yaşatılması, hem de ülke sanatçılarının öne çıkarılması hedefleniyor.

Festivali, Geçitkale Belediyesi ve Çınarlı’yı Sevenler Derneği organize ediyor. Festivalde, bu yıl Kıbrıs Türk gelenek ve görenekleri doğrultusunda gerçek kına gecesi yapılacak, konserler, tiyatro gösterileri, anı gecesi ve şiir dinletisi, doğa yürüyüşü, yemek stantları ve çocuklar için etkinlikler vatandaşlar ile buluşacak.

BUHARA: “SANATA VE SANATÇIMIZA SAYGI”

Geçitkale Belediye Başkanı Dr. Kıvanç Buhara,  festivali bu yıl üçüncü kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Buhara, ülkenin örf ve adetlerinin, el sanatlarının, müziğin, şiirin ve daha birçok kültürel değerin yeniden, daha zengin bir içerik ile konuklarla buluşacağını belirtti.

Buhara, “Hem sanata, hem de sanatçımıza saygı adı altında festivali gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. Geçitkale Belediyesi’nin en önemli vizyonunun Kıbrıs Türk kültürünü ve sanatını ülkenin en ücra köşelerinde yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirten Buhara, festivalde 7’den 70’e herkesin çok özel öğeler bulacağını söyledi.

“GERÇEK KINA GECESİ”

“Kıbrıs Düğünü” geleneği, festival kapsamında gerçekleşecek kına gecesi ile yeni kuşaklara aktarılacak. Çınarlı Köy Meydanı’nda, 7 Haziran Cuma gecesi, Şenay Sunal ve Hasan Efendi’nin düğünleri öncesinde müzikler, danslar ve kostümlerle tam anlamıyla gerçek bir kına gecesi yaşanacak.

Gecede, Gençlik Dairesi ve Geçitkale Halk Dansları Topluluğu kına gecesine özel koreografi ile gösteri yapacak. Kına gecesi ADA TV’den canlı olarak yayınlanacak.

“ÖZKER YAŞIN ANILACAK”

Yaşamını 2011 yılında yitiren, Kıbrıslı Türk Sair Özker Yaşın da festivalde anılacak. Festivalin ikincisi gecesinde gerçekleştirilecek olan anma etkinliğinde, Özker Yaşın’ın dostları, sevenleri ve aile bireyleri sanatçının yaşamını ve eserlerini anlatacak. Gecede Özker Yaşın ile ilgili bir de sinevizyon gösterisi gerçekleştirilecek.

“KANSER VE DİYABETE DİKKAT ÇEKİLECEK”

Festivalin son gününde, sabah saatlerinde doğa yürüyüşü de yapılacak. Kanser hastalığı ve diyabete dikkat çekmek amacı ile gerçekleştirilecek doğa yürüyüşü saat 07.00’de İncirli Mağara önünden başlayacak.

“ANI KOŞUSU YAPILACAK”

Festivalin ilk gününde, saat 18:45’te Şehit Ziya Acaroğlu ve Mehmet Oltan Anı Koşusu 5 kilometrelik parkurda yapılacak. Koşuda dereceye girenlere para ödülünün yanı sıra katılım sertifikası ve plaket de verilecek. Atletizm Federasyonu’nun katkıları ile gerçekleşecek koşuya ferdi olarak katılacak yarışmacılar, 6 Haziran, Perşembe günü saat 18:00’e kadar Geçitkale Belediyesi’ne başvurabilecek.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.