1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 3’ÜNCÜ KALKANLI ÇAKİSDES FESTİVALİ
3’ÜNCÜ KALKANLI ÇAKİSDES FESTİVALİ

3’ÜNCÜ KALKANLI ÇAKİSDES FESTİVALİ

3’üncü Kalkanlı Çakisdes Festivali 26-27-28 Eylül tarihlerinde yapılacak.

A+A-

Kalkanlı Anıt Zeytin Ağaçlarını Koruma Birliği (Kazak-Bir) ile Kalkanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (KAYDER) işbirliği halinde düzenlediği 3’üncü Kalkanlı Çakisdes Festivali 26-27-28 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Festival Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Güzelyurt Belediyesi ile ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu başta olmak üzere Girne Belediyesi, Dikmen Belediyesi, Alayköy Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Çiftçiler Birliği, Kalkanlı Spor Kulübü, Kalkanlı Muhtarlığı ve sponsor kurum kuruluşların katkılarıyla düzenlenecek festivalin açılışı 26 Eylül, saat 17:00’de Kalkanlı Köy meydanında yapılacak.

Halk oyunları ve modern dans gösterileri, çocuk şenliği, tavla turnuvası, tombala çekilişi, anıt zeytin ağaçlarına geziler ve mini hasat yarışması gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağı festival kapsamında ayrıca, Örge Volkan, Ayşegül Zayim, Grup Frekans, Grup Baria, Grup Ev Yapımı gibi yerli sanatçı ve gruplarla  LAÜ’de yabancı öğrencilerden kurulu; Grup Jaziez  ile Matronit Sanatçılar Petro ve Monica gibi müzik grupları da sahne alacak.

Festival komitesi, ‘Gelenekten Geleceğe’  köprü kurulması ve Kıbrıs Türk kültürüne sahip çıkılması adına  tüm halkı festivale davet etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.