1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4 ARALIK DÜNYA YABAN HAYATI KORUMA GÜNÜ
4 ARALIK DÜNYA YABAN HAYATI KORUMA GÜNÜ

4 ARALIK DÜNYA YABAN HAYATI KORUMA GÜNÜ

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, “4 Aralık Dünya Yaban Hayatı Koruma Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, “Betonlaşma sınırlanmalı, tarımsal faaliyetler denetlenmeli, avcılık gözden geçirilmeli, doğal yapıya ve doğal yaşama her türlü saldırı durdu

A+A-

YEŞİL BARIŞ HAREKETİ: “DOĞAL YAPI VE YAŞAMA HER TÜRLÜ SALDIRI DURDURULMALI”

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, “4 Aralık Dünya Yaban Hayatı Koruma Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, “Betonlaşma sınırlanmalı, tarımsal faaliyetler denetlenmeli, avcılık gözden geçirilmeli, doğal yapıya ve doğal yaşama her türlü saldırı durdurulmalıdır” dedi.

Doğan Sahir, Dünya Yaban Hayatı Koruma Günü’nün, insanın kendi varlığını sürdürebilmesi, yaban hayatı ve yaşamsal bağları hatırlatma günü olduğunu ifade ederek, insanın dünya üzerinde neden olduğu değişimlerin başta insan olmak üzere tüm canlıların geleceğini yakından ilgilendirdiğini söyledi.

“Küresel iklim değişiklikleri ile birlikte mevsimlerin değişmesi, orman yangınlarının artışı, bitki ve hayvan çeşitliliğinde azalma, kendini etkili bir biçimde hissettirmeye başladı. Genel ortalamada yağışların azalması ciddi bir kuraklık tehlikesi habercisi. Ne var ki, bunlardan dersler çıkarmak yerine, kazanma hırsı ile faaliyetlerimizi hala en arsız biçimde sürdürmeye, doğal yaşam alanlarını kendi malımız gibi kullanıp tüketmeye, bozmaya devam ediyoruz” diyen Sahir, bu olumsuz şartların yaban hayatını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Devlete bir an önce akılcı kararlar üreterek, ülke gerçeklerine uygun, doğaya saygılı, “uzun vadeli, sürdürülebilir bir politika” geliştirmesi çağrısında bulunan  Sahir,  ‘Sulak Alanları ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasası’nın çıkarılmasını da talep etti.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.