1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4 BİN 350TL İÇİN HAYATININ 9 AYI GİTTİ
4 BİN 350TL İÇİN HAYATININ 9 AYI GİTTİ

4 BİN 350TL İÇİN HAYATININ 9 AYI GİTTİ

Dolaşmaya çıktılar, şeytana uydular..

A+A-

Arkadaşı Ali Kasımoğulları ile birlikte arkadaşının amcasının evine girerek 4 bin 350 TL para sirkat eden Hüseyin Atatüre dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

Yeni Boğaziçi köyünde arkadaşı Ali Kasımoğulları ile birlikte arkadaşının amcası olan Ali KAsımoğulları’nın evine girerek 4 bin 350 TL parayı sirkat eden sanık Hüseyin Atatüre dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Geceleyin ev açma”, “Sirkat” ve “Mülke tecavüz” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Atatüre, 9 ay hapis cezasına mahkûm edildi.

Arkadaşının amcasının evinden para çaldı…
Sanık Hüseyin Atatüre, 8 Haziran 2012 tarihinde arkadaşı Ali Kasimoğulları ile birlikte dolaşmaya çıkmış ve daha önceden ayni meseleden yargılanıp 9 ay hapis cezasına mahkûm edilen Ali Kasımoğulları, sanığa “Amcama gidip para alalım” diyerek Yeni Boğaziçi köyüne gitmişlerdi.

Sanık Atatüre ile arkadaşı Kasımoğulları, arkadaşının amcası olan ayni isimdeki Ali Kasımoğulları’nın evine giderek kapıyı çalmış ve kapının açılmaması üzerine tuvalet penceresinden içeriye girmişlerdi. Evin içerisine giren sanık Atatüre ile suç ortağı Kasımoğulları, yatak odasından içerisinde 4 bin 350 TL para olan cüzdanı çalarak olay yerinden kaçmışlar ve parayı bölüşmüşlerdi.

Geceleyin ev açma 10 yıla kadar hapis cezası gerektirir…
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, sanık Hüseyin Atatüre’yi aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. sanığın işlediği suçların oldukça vahim suçlar olduğunun altını çizen Ulutekin, yasa koyucunun “Geceleyin ev açma” suçu için 10 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü anımsattı.

Sirkat suçlarının ciddi ve yüz kızartıcı bir suç olduğunu belirten Ulutekin, halkın güven duygusunu temelden sarsan bu suçları işleyenlere amme menfaatini göz önünde bulundurarak caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine dikkatleri çekti. Ulutekin, aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunan sanık Atatüre’yi 9 ay hapis cezasına mahkum etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.