1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “4. ÇINARLI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ 13-15 HAZİRAN'DA YAPILACAK
“4. ÇINARLI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ 13-15 HAZİRAN'DA YAPILACAK

“4. ÇINARLI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ 13-15 HAZİRAN'DA YAPILACAK

Geçitkale Belediyesi ve Çınarlıyı Sevenler Derneği’nin organize ettiği “4. Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali”, 13 Haziran cuma günü başlıyor.

A+A-

Geçitkale Belediyesi ve Çınarlıyı Sevenler Derneği’nin organize ettiği “4. Çınarlı Kültür ve Sanat Festivali”, 13 Haziran cuma günü başlıyor.

Geçitkale Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun açılışını yapması beklenen festival, 15 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek.

Festival kapsamında havai fişek gösterisi, geleneksel Kıbrıs Sünnet Düğünü, Kıbrıs Türk Tiyatrosu’nun önemli duayeni, Kemal Tunç’u anma gecesi ve skeç şeklinde Kemal Tunç’un hayatı, halk dansları gösterileri, tavla şampiyonası ve daha bir çok etkinlik vatandaşlar ile buluşacak.

Festivalde S.O.S., Grup Simologrus, Grup Vagon, Bingöl ve Orkestrası ile Seden Saygı konserleri gerçekleştirilecek. Öte yandan, satış stantlarının da olacağı festivalde, Kıbrıs Türk kültürüne özgü eserler, Kıbrıs Türk mutfağının damak tatları ve birçok farklı ürünün satışı yapılacak. Festival kapsamında birçok ödüllü etkinlik de gerçekleştirilecek.

Festivalin basına yönelik tanıtım etkinliğinin ise yarın saat 10.00’da Lefkoşa’da, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirileceği belirtildi.

Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara, festival ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu yıl 4. kez belediye ile Çınalı’yı Sevenler Derneği’nin işbirliğinde bu etkinliği geçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydederken, Festivalin ülkenin kültür ve sanatının gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir misyonu yerine getirdiğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.