1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “4 G’YE TÜRKİYE’DEN ÖNCE GEÇİLEBİLECEK ALTYAPI HAZIR”
“4 G’YE TÜRKİYE’DEN ÖNCE GEÇİLEBİLECEK ALTYAPI HAZIR”

“4 G’YE TÜRKİYE’DEN ÖNCE GEÇİLEBİLECEK ALTYAPI HAZIR”

“Roaming Ücretlerini Aşağıya Çekmek İstiyoruz”

A+A-

 

EROĞLU: “ALTERNATİF ENERJİYE YÖNELMEK GEREK”

KOÇ: “ROAMING ÜCRETLERİNİ AŞAĞIYA ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’den elektrik gelişinin şu an için yakın gözükmediğini, bu nedenle alternatif enerjiye yönelmek gerektiğini; güneş yanında rüzgar enerjisinden de yararlanılabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Koç ve beraberindeki heyeti kabul etti.

KOÇ: “4 G’YE TÜRKİYE’DEN ÖNCE GEÇİLEBİLECEK ALTYAPI HAZIR”

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.00’da gerçekleşen kabulde Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Koç, Eroğlu’ndan yatırım ve enerji konularında destek istedi.

Kuzey Kıbrıs’ta Türkiye’den önce 4G’ye geçilebilecek altyapının hazır olduğunu kaydeden Koç, bunun için bazı lisans anlaşmalarının ortaya konması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs’taki en büyük masrafın elektrikten kaynaklandığının altını çizen Koç, yenilenebilir enerji kullanımı hakkındaki “bulunduğu yerde kullanılır” kuralının değiştirilmesiyle Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 300’e yakın yerde fabrika kurması ihtiyacının ortadan kaldırılabileceğine işaret etti.

Koç, roaming ücretlerini daha aşağıya çekmek istediklerini de açıkladı.

EROĞLU: “HALKIN EN BÜYÜK ŞİKAYETLERİNDEN BİRİ YÜKSEK FATURALAR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da teknolojideki gelişimlerin artık çocukların bile cebinde taşıdığı hale geldiğini ifade ederek, bazı zamanlarda günün ihtiyaçlarına uygun yasaların geçirilmesinin gerekebileceğini söyledi.

KKTC halkının en büyük şikâyetlerinden birinin yüksek cep telefon faturaları olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, bunun KKTC’de maliyetlerin fazla olmasına bağlanabileceğini ifade etti.

Türkiye’den enerji gelişinin şu an için yakın gözükmediğinin de altını çizen Eroğlu, bu nedenle KKTC’nin alternatif enerjiye yönelmesinin gerekli olduğunu, güneş enerjisinin çokça kullanılabileceğini, rüzgâr gücünden yararlanılması için de belli bölgelerde çalışmaların yapıldığını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ihtiyaç duyduğu alanlarda üzerlerine düzen görev varsa yapmaya hazır olduklarını söyleyen Eroğlu, bu konularda ilgili bakan ve bürokratlarla istişare edilebileceğini, bu kişilerin gerekli desteği sağlayacağından emin olduğunu, KKTC’nin de tüm ülkeler gibi yatırıma ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.