1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4 İTFAİYECİDEN BAREM DAVASI
4 İTFAİYECİDEN BAREM DAVASI

4 İTFAİYECİDEN BAREM DAVASI

36 itfaiye memurundan 4’ü, üniversite mezunu olmasına rağmen lise dengi baremden maaş

A+A-

konuyla ilgili açıklamalarda bulunan PGM Vekili Pervin Gürler, 2011 yılında alınan 36 itfaiye memurunun 4’ünün yargıya başvurduklarını, ancak alımlar sırasında 5’inci baremden ödeneceklerini bildikleri halde işe girdiklerini söyledi.

KKTC’de 2011 yılında itfaiyeci açığını kapatmak için Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Komisyonu tarafından münhal açıldı. 36 personelin istihdam edilmesinin ardından 4’ü, üniversite mezunu oldukları ve lise dengi olanlar için öngörülen 5’inci baremden maaş aldıkları gerekçesiyle Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Atamalar 28 Ekim’de yapıldı. Ancak atananların 4’ü, atamalarının, üniversite mezunları için geçerli olan 9’uncu barem yerine lise dengi için olan 5’inci bareme yapılmasını haksızlık olarak değerlendirdi ve itirazda bulundu. Ancak bu şikâyetlerine çözüm bulunmadığı gerekçesiyle çareyi mahkemeye başvurmakta buldu.

Gürler: 5’inci baremden ödeneceklerini biliyorlardı

Öte yandan konuyla ilgili açıklamalarda bulunan PGM Vekili Pervin Gürler 2011 yılında alınan 36 itfaiye memurunun 4’ünün yargıya başvurduklarını, ancak alımlar sırasında 5’inci baremden ödeneceklerini bildikleri halde işe girdiklerini söyledi. 

Gürler, olay mahkeme sürecine girdiği için fazla açıklama yapmanın doğru olmadığını söyledi.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.