1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4 KİŞİ SERBEST, 2 KİŞİ ARANIYOR, 8 ZANLIYA 2 GÜN DAHA TUTUKLULUK
4 KİŞİ SERBEST, 2 KİŞİ ARANIYOR, 8 ZANLIYA 2 GÜN DAHA TUTUKLULUK

4 KİŞİ SERBEST, 2 KİŞİ ARANIYOR, 8 ZANLIYA 2 GÜN DAHA TUTUKLULUK

Lefkoşa’da 8 Aralık tarihinde Kürt öğrencilerin düzenlediği protesto eyleminde çıkan olaylarla ilgili polis soruşturması devam ediyor.

A+A-

4 kişi serbest, 2 kişi aranıyor, 8 zanlıya 2 gün daha tutukluluk

Lefkoşa’da 8 Aralık tarihinde Kürt öğrencilerin düzenlediği protesto eyleminde çıkan olaylarla ilgili polis soruşturması devam ediyor. Olayla bağlantılı zanlı olarak gözaltına alınan 12 kişiden dördü haklarında suça bağlayıcı yeterli şahadet temin edilememesi nedeniyle serbest bırakılırken, 8 zanlı hakkında 2 gün daha ek tutukluluk emri temin edildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne dün de ek tutukluluk istemiyle çıkarılan zanlılara yaklaşık 100 Kürt öğrenci tarafından yeniden destek protestosu düzenlendi. Mahkemeler çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri kalabalık gurubu kontrol etmekte zorlanırken, dava sonrasında kalabalık gurup alkışlar ve sloganlar arasında arkadaşlarını polis otobüsüne uğurladı.

Abbas ELMAS

Hakkari Yüksekova’da 2 kişinin öldürülmesi ile 8 Aralık tarihinde, Lefkoşa’da protesto eylemi düzenleyen Kürt öğrencilerin çıkarttığı olaylarla ilgili polis soruşturması sürüyor. Poliste tutuklu bulunan 12 kişiden 4’ü serbest bırakılırken, geriye kalan 8 zanlı dün de ek tutukluluk istemiyle yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ercan Atasay, zanlı Harun Şen, Yekda Burak,  Kerem Dursun, Mehmet Arslan, Mehmet Aydın, Mustafa Enes, Veysel Kaplan, İdris Tekin’ın 8 Aralık tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Kanunsuz topluluk, ayaklanma, kasti hasar, vahim zarar, darp, polisi darp ve polisi görevinden menetme” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Atasay, Doğu kökenli 250 kişilik öğrenci gurubunun söz konusu tarihte Lefkoşa Girne Kapısı bölgesindeki Kuğulu Park önünde Hakkari Yüksekova’da öldürülen 2 kişiyi protesto etmek için toplandıklarını aktardı.

Bölgede bulunan Paşaköy’de sakin Şaban Demirtaş’ın kullanımında bulunan TCD250 plakalı otobüsten yolcuların birinin ülkücü işareti yaptığı gerekçesi ile bir gurup protestocunun “Apo” sloganları ile otobüsün üzerine koşarak yumruk ve taş attıklarını kaydeden Atasay, o esnada kalabalık guruba engel olmaya çalışan Halil Uyuroğlu isimli polisin de itilmek suretiyle darp edildiğini ve polisi de görevinden men suçunu işlediklerini söyledi.

Protestocuların daha sonra otobüs içinde yolcu olarak bulunan ve KKTC’de vatani görevini yapan Dinçer Mercan isimli kişiyi ciddi şekilde darp ettiklerini ve sağ ayak bileğinin kırılmasına neden olduklarını aktaran polis çavuşu Ercan Atasay,  toplam 12 zanlının tutuklandığını, 12 zanlıdan Mahfuz Bulgun, İbrahim Geçger, Eyup Tabuk ve Murat Ulutaş’ın haklarında suça bağlayıcı yeterli şahadet olmaması nedeniyle şartsız serbest bırakıldıklarını söyledi.

Atasay, tutuklanan zanlı Harun Şen ve Yekda Burak’ın gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini ifade ederek, olayla bağlantılı 2 kişinin daha arandığını ve video kayıtlarında tespit edilen 2 kişin kimliklerini tespit etmek maksadı ile iki üniversitede araştırma başlatıldığını aktardı.

Zanlılar aleyhinde başlatılan tahkikatın henüz tamamlanmadığına, aranmakta olan iki kişinin ve alınması gereken yedi ifade olduğuna değinen Ercan Atasay, zanlıların serbest kalması halinde soruşturmayı olumsuz yönde etkileyebileceklerine dikkat çekerek, tüm zanlıların da 4 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Savunma avukatı Ürün Solyalı ise tüm zanlıların da 7 gün boyunca poliste tutuklu kaldıklarını ifade ederek, polisin soruşturmasının bittiğini, zanlılar aleyhinde istenilen 4 günlük tutukluluk süresinin kişi hak ve özgürlüklerini kısıtlayıcı nitelikte olduğunu savunarak, zanlıların teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatlarının itirazlarını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, olayla ilgili polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığına, zanlılar aleyhinde istenilen 4 günlük tutukluluk süresinin uzun ve kişi özgürlüğünü kısıtlayıcı nitelikte olduğuna bulgu yaparak, polisin soruşturmasının tamamlayabilmesi maksadı ile tüm zanlıların da 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Öte yandan geçtiğimiz Perşembe Kürt öğrencilerin Lefkoşa Kaza Mahkemesi avlusunda toplanarak tutuklu arkadaşları için gerçekleştirdikleri destek protestosu dün de daha kalabalık bir gurup ile gerçekleşti. Mahkeme avlusunda toplanan 150 kişilik Kürt öğrenci gurubu tutuklu olan arkadaşlarına ıslıklar ve alkışlarla destek verdi. Kalabalık gurup ara ara mahkeme avlusunda sloganlar attı. Zanlıların polis otobüsüne götürülmesinin ardından ise kalabalık gurup olaysız bir şekilde dağıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.