1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4 MİLYON 747 BİN EUROLUK SÖZLEŞME
4 MİLYON 747 BİN EUROLUK SÖZLEŞME

4 MİLYON 747 BİN EUROLUK SÖZLEŞME

4 MİLYON 747 BİN EUROLUK SÖZLEŞME

A+A-

 Avrupa Komisyonu, Kıbrıslı Türk küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) gelişimi ve kentsel ve kırsal bölgelerde toplum kalkınmasını desteklemek amacıyla 47 yeni hibe sözleşmesi imzaladı. 47 KOBİ’yle imzalanan sözleşmelerin toplam tutarının 4 milyon 747 bin 849 Euro olduğu belirtildi.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, AB hibesi ile ödüllendirilen projeler için bugün Bedesten’de etkinlik düzenlendi. 

Dışişleri Bakanı Özdil Nami törende yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan ekonomik sorunlar, Kıbrıs sorununun getirdiği özel koşullarla birleşerek ülke ekonomisine ciddi zararlar verdiğini söyledi.

Bakan Nami, “Böyle bir dönemde, ekonomimizin kalkınabilmesi için KOBİ’lerin her açıdan desteklenmesi büyük önem arz etmektedir. Ayrıca KOBİ’lere sağlanan her destek, özel sektörün gelişimine yönelik önemli bir ivme kazandırmaktadır” dedi.

Özel sektörün yüzde 90’ından fazlasını KOBİ’lerin oluşturduğunu belirten Nami, yaşamsal önemi olan KOBİ’lerin desteklenmesi, yapılarının sürdürülebilir hale getirilmesi ve ekonominin gelişip rahatlaması için Avrupa Birliği tarafından mali destek sağlandığını kaydetti.

4 MİLYON 747 BİN EUROLUK SÖZLEŞME

KOBİ’lere yönelik 3. Hibe Programı’nı uzun ve zorlu bir müzakere sürecinin ardından başlatabilmekten dolayı mutlu olduklarını dile getiren Nami, bu kapsamda 47 KOBİ ile 4 milyon 747 bin 849 Euro’luk sözleşme imzalandığını kaydetti.

Bakan Nami konuşmasında, ekonomiye olan olumlu katkıları nedeniyle Avrupa Birliği’ne teşekkür etti, ayrıca 3. hibe çağrısı kapsamında sözleşme imzalamaya hak kazanan işletmeleri kutladı ve başarılar diledi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.