1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4 YIL SONRA İHBAR ÜZERİNE FARK EDİLDİ!
4 YIL SONRA İHBAR ÜZERİNE FARK EDİLDİ!

4 YIL SONRA İHBAR ÜZERİNE FARK EDİLDİ!

Tam 4 sene boyunca...

A+A-

Devrim DEMİR
Taşucun’dan 2012 yılında bir TIR’a binerek Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye kaçak giriş yapan Yaşar Sarıkaya, Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandı.

Türkiye’de işlediği suçun cezasını çektikten sonra cezaevinden şartlı çıkan Yaşar Sarıkaya, 2012 yılında KKTC’ye yasa dışı yollardan geldi. Plakası ve sürücüsü meçhul bir TIR ile Taşucun’dan gelen Sarıkaya 4 yıl sonra Lefkoşa’da tespit edildi. Ülkede yasal bir statüsü olamayan Sarıkaya aleyhinde başlatılan soruşturma tamamlanırken, dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, zanlının yargılanıncaya kadar 1 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verdi.

Ülkede yasal statüsü yok

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Süleyman Açıkada mahkemede verdiği ifadede zanlı Yaşar Sarıkaya’nın “Yabancılar ve muhaceret yasasına aykırı” hareket suçundan tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Süleyman Açıkada, zanlının 2012 yılında Taşucun’dan TIR içine saklanarak yasadışı yollardan ülkeye giriş yaptığını ve Lefkoşa’da 25 Ağustos tarihinde yakalandığını söyledi.

Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Açıkada, Sarıkaya’nın ülkede yasal statüsü olmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.