1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4 YILDIR JENERATÖRLE YAŞIYORLAR!
4 YILDIR JENERATÖRLE YAŞIYORLAR!

4 YILDIR JENERATÖRLE YAŞIYORLAR!

4 yıldır jeneratörle yaşıyorlar!

A+A-

 

Vadili’de ikamet eden Zaghloul ailesi 4 yıldır evlerine elektrik bağlatmak için mücadele ediyor. Evin reisi Mustafa Zaghloul, evlerinin karşısındaki tarlada bulunan kuyuya elektrik verilmesine rağmen evlerine elektrik bağlanmamasına isyan etti.

Kendi tarlalarından verdiler

Eve elektrik bağlatmak için İçişleri Bakanlığı, Kaymakamlık ve Elektrik Kurumu’na başvurduklarını söyleyen Mustafa Zaghloul haritada evlerinin yanından yol geçmemesi nedeniyle elektriğin dört yıldır evlerine ulaştırılamadığını ifade etti. Mustafa Zaghloul ve komşusu Recep Adahan, evin yanındaki tarlalarından yol yapılması bir kısım toprak verdiklerini,  Vadili Belediyesi’nin de desteği ile yolun açıldığını, ancak henüz elektriğin bağlanamadığını anlattı.

Belediye elektrik vermeye hazır

Vadili Belediyesi ise projenin hazır olduğunu, yolun asfaltlanması ile ilgili maddi işlemleri üstleneceklerini ve elektrik bağlatılması için gerekli her türlü işlemin yapıldığını belirtti. Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, İçişleri Bakanlığı ve kaymakamlığın aileyi mağdur ettiğini öne sürdü.

Adahan: İş siyasi oldu

“Hayati bir öneme sahip olan elektrik artık aileye verilsin” diyen Adahan devletin yapacağı hizmetin siyasi çıkarlara dayalı olarak değil hizmet noktasında yapılanması gerektiğini belirtti. Adahan, bunun tek çıkar yolunun yerinde yönetim anlayışı olduğunu savundu.

“Kuyuya elektrik var, aileye yok”

Mustafa Zaghloul evlerinin karşısında bulunan tarladaki su kuyusuna yol şartı aranmadan elektrik verildiğini belirterek, “Elektrik Kurumu’nda çalışan bir şahsın tarlasında bulunan kuyuya elektrik verilirken bize neden elektrik çekilmiyor” diyerek tepkisini ortaya koydu. Zaghloul, olayın akıl almaz bir şey olduğunu savundu.

Jeneratör ile yaşıyorlar

Elektriksiz olduklarının dördüncü yılında ikinci jeneratörü aldıklarını belirten Mustafa Zaghloul, bugüne kadar yalnızca jeneratör için 7 bin TL harcadığını bu parayla eve elektrik bağlatabileceklerini ifade etti.

Ayda 300 TL mazot parası

Günde 4 saat elektrik kullanmak için jeneratörü çalıştıran Mustafa Zaghloul ailesi mazota ayda 300 TL harcadıklarını, bu durumun aile bütçesini zora soktuğunu da kaydetti.

Mustafa Zaghloul ve komşusu Recep Adahan, yol yapılması için kendi mal varlıkları olan tarlalarından bir kısım toprak verdiler.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.